FOTO: Pokušao iz Srbije da prošvercuje 19 lovačkih pasa

Carinici su u subotu, 18. februara na graničnom prelazu Preševo, u saradnji sa policijom, u jednom navodno praznom teretnom kombiju otkrili 19 rasnih lovačkih pasa.
Prekršaj je otkriven na izlazu iz zemlje, kada je radi detaljnog pregleda zaustavljen teretni kombi stranih registarskih oznaka, za čijim je volanom bio 43-godišnji vozač.
Tokom kontrole su sa jedne i druge strane u unutrašnjosti tovarnog dela kombija pronađeni metalni kavezi i u njima ukupno 19 rasnih lovačkih pasa.
Vozač za 15 pasa rase seter i četiri psa rase poenter nije imao ništa od neophodne prateće dokumentacije: ni tranzitni dokument, ni zdravstveno uverenje veterinarske inspekcije, kao ni ovlašćenja navodnih vlasnika pasa za njihov transport preko granice. 
 
Sud je u hitnom postupku doneo presudu kojom su psi oduzeti i po nalogu Republičke veterinarske inspekcije predati Veterinarskoj stanici Bujanovac radi zbrinjavanja, dok je vozač kombija novčano kažnjen.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija