Suđenje Belivukovoj grupi prekinuto zbog ponašanja advokata odbrane, izrečena i novčana kazna

Današnje suđenje Belivukovoj grupi je prekinuto zbog ponašanja branilaca oktivljenih koji su protestovali zbog načina izvođenja dokaza iz policijskog fotoelaborata.
Suđenje Belivukovoj grupi prekinuto zbog ponašanja advokata odbrane, izrečena i novčana kazna
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)
Pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, dovedeni su jutros u Specijalni sud u Beogradu, gde im se nastavlja suđenje za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje. 
Međutim, advokati okrivljenih su protestovali, objašnjavajući da je način izvođenja dokaza protivan Zakonom o krivičnom postupku.
Oni su to tvrdili zato što se izvođenje dokaza radi pre saslušanja ostala dva svedoka - okrivljenih, Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića, a ne da se ono radi na davanju iskaza Srđana Lalića.
 
Advokati odbrane su istakli da je nejasno u kojoj fazi se sada nalazi glavni pretres i da se okrivljenom - saradniku Laliću ne može predočavati nešto što nije dokazna radnja, jer "dokaz koji nije izveden na glavnom prretresu zakonski ne postoji".
 
Predsednica sudskog veća Vinka Beraha je objašnjavala da su fotografije Uprave kriminalističke policije prilikom ulaska u "bunker" na stadionu Partizana i kuću u Ritopeku deo uviđaja i nastale na licu mesta i da se o njima ne može polemisati.
 
Posebna polemika je izbila i oko prizemlja kuće za koju su branioci objašnjavali da Lalić o njima ne može da se izjašnjava jer tamo nije, prema optužnici, počinjeno nijedno ubistvo. 
 
Beraha je odbila sve predloge branilaca, na što su oni burno reagovali, neki ustajali sa mesta i ostajali da stoje, ne poštujući njen nalog da sednu.
Nekoliko advokata je opomenula, a Ivani Ostojić je, nakon opomene, izrekla i novčanu kaznu od 100.000 dinara, na šta je ona odgovorila "Boli me uvo" i "Sram te bilo", nakon čega je glavni pretres prekinut. 
 
Nastavak pretresa je u utorak, 21. februara u 9.30 časova.
  • Ozezi

    20.02.2023 16:29
    Srpska Talibanska Stranka
    Kakve su vam ovo nindza kornjace ispred suda, kad saric ima 3 satelitska telefona?
  • Darko

    20.02.2023 14:36
    Sta je za njih 100.000, takvi kriminalci to potrose za jedno vece na splavu...
    Takve ispade treba disciplinska komisija advokatske komore da resava, valjda su i zbog toga tu, ne samo da uzimaju od pripravnika harac za upis u imenik advokata.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.