Brnabić: Želja nam je da ove godine dovedemo što više stranaca da žive i rade u Srbiji

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je želja vlasti da u ovoj godini dovede što više stranaca da žive i rade u Srbiji i da se nada da će njihov priliv biti veći nego u prošloj.
U 2022. godini je više od 65.000 stranih državljana zatražilo prijavu boravka u Srbiji, a 35.000 radnu dozvolu. 
U prvih mesec i po dana više od 8.000 je želelo da dođe i radi u Srbiji, rekla je Brnabić.
Ona je precizirala da je od 35.000 zahteva radnu dozvolu dobilo 30.000 stranaca, jer su neki odbijeni, a jedan broj je u proceduri.
 
Prema rečima Brnabić, najveći broj zahteva za dobijanje boravišne dozvole je zbog spajanja porodice, čiji član već radi u Srbiji, i zato će predlog izmena Zakona o strancima, koji će biti u martu, predviđati automatsko odobravanje boravka tim osobama. 

Komentari 114

  • Al

    26.02.2023 08:54
    Cena radne Vize za Biznis ?
    Za svaku zemlju razlicita na primer u Britaniji
    Za Srbe £75 Hiljada za Amere £500 a za Saudi ili Quatar oko £2 miliona . Radi se valjda o donosenju biznisa a ne o jeftinoj radnoj snazi, za te jeftine poslove za produkte Apple ,Ralph Luren i Tesla stvari se prave u Fabrikama Indije i Afrike ,Srbija je mnogo skupa za to.
    Ove godine 8.5 miliona Britanaca je odlucilo vishe da ne radi jer ima dovoljno dok ne stigne penzija ,
  • Komfo@

    25.02.2023 09:12
    Evo
    Cim zaradim 20 000e i donesem tebi i tajvima da imate sta trositi.Aj zagrebi i ti,,traze varioce brusace,bravare..ja cu te paziti ko brata tebi EU nesudena ljubav
  • Slucaj

    25.02.2023 07:38
    Nemam nista protiv drugih naroda ali GSP u BG zaposljava Srilankance da voze autobuse. U Sri Lanci se vozi levom stranom! S razlogom dolaze kod nas, a ne u Nemacku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija