Zaštitnik građana kontroliše rad nadležnih u slučaju devojčice koja je ubijena batinama

Zaštitnik građana pokrenuo je postupke kontrole rada nadležnih državnih organa u slučaju dvogodišnje devojčice kod Zaječara koju je vanbračni suprug njene majke pretukao na smrt.
Zaštitnik građana kontroliše rad nadležnih u slučaju devojčice koja je ubijena batinama
Foto: Pixabay
Centar za socijalni rad Zaječar u roku od 15 dana treba da obavesti Zaštitnika građana da li je i pre tragičnog događaja u porodici preminule devojčice bilo prijava ili saznanja za nasilje u porodici ili da je majka zanemarivala dete, kao i o svim činjenicama i okolnostima ovog slučaja.
Takođe, Zaštitnik građana, kao nezavisni državni organ, zatražio je od Ministarstva za brigu o porodici i demografiju da  obavi nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Zaječar i da ga u roku od 15 dana obavesti da li je bilo propusta u radu tog centra u postupcima koji se odnose na porodicu devojčice.
Posebno, kako je navedeno, kada je u pitanju postupanje organa starateljstva u zaštiti deteta od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.
 
Zaštitnik građana je od Zdravstvenog centra u Zaječaru zatražio da ga u roku od 15 dana obavesti da li su kod devojčice od strane zdravstvenih radnika centra, koji su do sada pružali zdravstvenu zaštitu devojčici, uočavani ili prijavljivani znaci nasilja ili znaci roditeljskog zanemarivanja kada je u pitanju zdravstveni status deteta.
 
Potrebno je i da ga Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) obavesti da li su i pre tragičnog događaja nadležni organi MUP-a imali saznanja ili dobijali prijave za nasilje ili zanemarivanje deteta u porodici u kojoj je živela devojčica, kao i o svim preduzetim aktivnostima policije nakon tragičnog događaja.
  • Branko

    22.02.2023 17:02
    Niko nista ne zna jer ne zeli da zna, zato sto, ako bi imao nekih saznanja, onda bi morao i da mrdne d..e iz kancelarije, da nesto preduzme, a to gospoda iz sluzbe socijalnog staranja najvise mrze i trude se na svaki nacin da to izbegnu. Gospodin zastitnik gradjana bi morao vec jednom da ukapira da je i kod nas na snazi mafijaska omerta. Zaista bih voleo da znam: koliko je gradjana i u kojim slucajevima zastitio?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija