Okrivljeni za ubistvo tročlane porodice iz Aleksinca negirao krivicu

Okrivljeni za ubistvo tročlane porodice iz Aleksinca negirao je danas krivicu.
 Okrivljeni za ubistvo tročlane porodice iz Aleksinca negirao krivicu
Foto: 021.rs
U Višem sudu u Nišu danas je Goran Džonić (61) iz aleksinačkog sela Moravca, koga optužnica tereti za ubistvo tročlane porodice Đokić iz Aleksinca u noći između 26. i 27. septembra 2021. godine, negirao krivicu.
On je na pripremnom ročištu negirao krivicu i odbacio optužnicu Višeg javnog tužilaštva, kazala je novinarima njegov branilac po službenoj dužnosti Biljana Pešić.
Ona je, posle za javnost zatvorenog pripremnog ročišta, rekla da se okrivljeni izjašnjava da nije kriv i da ne prihvata optužnicu ni činjenično stanje, kao ni pravnu kvalifikaciju dela koja mu se stavljaju na teret.
 
"Tužilaštvo se složilo sa većinom dokaza koje smo predložili. Nije bilo nekih novih detalja, niti su iznošeni neki novi dokazi, već uglavnom to što je rađeno u toku istrage", izjavila je Pešić.
 
Pravni zastupnici Stojanke Đokić, majke ubijenog Gorana, advokati Miroslav Ristić i Tamara Antić rekli su da je tužilaštvo ostalo pri optužnici koja je precizirana, s tim što je predloženo saslušanje nekih novih svedoka koji su, kako su dodali, potrebni da se dokazala krivica okrivljenog. Oni su se kao punomoćnici oštećene saglasili sa svim predlozima tužilaštva.
 
"Saglasili smo se da se u krivičnom postupku izvrši neuropsihijatrijsko veštačenje oštećene Stojanke kako bi se kroz krivični postupak rešio imovinsko pravni zahtev u smislu nadoknade nematerijalne štete, kako se ne bi vodio dupli postupak za utvrđivanje te naknade", rekao je Ristić.
 
Tročlana porodica Đokić nestala je u noći između 26. i 27. septembra prošle godine tokom povratka iz Moravca, gde su boravili kod Goranove majke. Njihovo spaljeno vozilo pronađeno je u ataru sela Donja Trnava 2. oktobra 2021, a istog dana na obali Morave u ataru Moravca i njihova ugljenisana tela.
 
Optužnica tereti Džonića da je Đokiće prevarom naveo da ga dovezu do obale Južne Morave, gde ih je usmrtio hicima iz pištolja, a potom spalio njihova tela i automobil. Posle zločina opljačkao ih je i prekrio lišćem i smećem.
 
Smatra se da je Džonić rođake likvidrao iz koristoljublja jer je na imanju njegovog sina Stefana pronađeno više od 40.000 evra za koje se veruju da su ukradeni od Đokića koji je u Aleksincu držao menjačnicu.
 
Više javno tužilaštvo zatražilo je za Gorana Džonića kaznu doživotne robije. Džonić, penzionisani vatrogasac, tereti se za ubistvo svog brata od tetke Gorana Đokića (57), Goranove supruge Gordane (54) i njihove ćerke Lidije (25).
 
Suđenje će biti nastavljeno ročištem zakazanim za 14. mart i ono će biti otvoreno za javnost. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija