Tužilaštvo proverava rad sekte "Univerzalno carstvo božje", nudi blagostanje i izlečenje

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je prikupljanje podataka o verskoj organizaciji "Univerzalno carstvo božije".
Tužilaštvo proverava rad sekte "Univerzalno carstvo božje", nudi blagostanje i izlečenje
Foto: Pixabay
Kako navodi RTS, ta organizacija već dva meseca postoji u Beogradu, a vernicima nudi blagostanje i isceljenje od bolesti.
"Tužilaštvo je poslalo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja gde će biti neophodno da se saslušaju u svojstvu građanina ovlašćena lica iz organizacije, da se utvrdi čime se bave i na osnovu čega, odnosno da li imaju dozvole i koja je ustvari njihova delatnost", navodi Vanja Ćulibrk iz Prvog osnovnog javnog tužilaštvo u Beogradu, preneo je RTS.
Tužilaštvo je apelovalo na građane koji smatraju da su oštećeni da to prijave policiji.
 
Delovanje takvih organizacija prati i MUP, odnosno posebno odeljenje za suzbijanje sektaškog ponašanja, objavio je RTS.
 
"Univerzalno carstvo božije" otvorilo je pre dva meseca crkvu na Bulevaru kralja Aleksandra. Pastor dolazi iz Brazila, u Beogradu je osnovao udruženje građana, a vernici kojima se obraća su siromašni i bolesni.

Teme

sekta
  • Neb

    24.02.2023 17:57
    A po čemu se razlikuje od ovih velikih, osim po broju sledbenika, odnosno po bogatstvu?
    Da nije po istinitosti propovedanja? Mm?
  • Zemlja čudesa

    24.02.2023 10:32
    Standardna ponuda
    Sve isto to (blagostanje, sreću neopisivu, carstvo nebesko, čudesa...) nude i ostale zvanične sekte, računajući i sektu na vlasti patrijarha Aleka Svemogućeg i Sveprisutnog, a policija - ništa?
  • Sektaš

    24.02.2023 09:49
    Bot
    SNS+sateliti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.