Vučević: Vučić neće odustati od crvenih linija za Kosovo, vreme je za mudru politiku

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić u ponedeljak na sastanku u Briselu neće odustati od "crvenih linija" kad je reč o Kosovu.
Rekao je da se mora postupati mudro i u realnim okvirima.
Vučević je na TV Prva rekao danas da već više od deset godina čita i sluša kako će Vučić da izda Kosovo "pa nit' je to uradio niti će da uradi".
"On je jasno rekao da Srbija ostaje sa crvenim linijama, a to je stolica u UN i priznanje Kosova. Mi treba da tražimo kompromisna rešenja, da sagledamo šta možemo da dobijemo, da ne ostanemo izolovano ostrvo, da izbegnemo scenario iz devedesetih (godina 20. veka) koji smo već preživeli", rekao je Vučević i ocenio da je "ovo momenat kada se spašava država".
 
Ministar je istakao da to što govori "nije priprema za nešto što neki karakterišu kao izdaju", ali da u ponedeljak teško možemo da dobijemo ishod koji želimo i da "moramo da se vladamo u okviru realnih činjenica".
 
"To ne znači predaju, već sagledavanje onoga što je na terenu i kako da izađemo što manje povređeni", rekao je Vučević i dodao da je sada potreban "mudar pristup, malo pameti i lukavosti, malo politike Miloša Obrenovića".
 
Kada je reč o ratu u Ukrajini i sankcijama Rusiji, Vučević je kazao da Srbija ima najprincipijelniju poziciju jer se drži međunarodnog javnog prava, ali da se zbog cele situacije pitanje Kosova dodatno komplikuje.
 
On je rekao da Srbija nema dilemu o teritorijalnom integritetu Ukrajine, ali i da ne veruje u projekat sankcija i politički pritisak putem ekonomskog pritiska.
  • Srbin Pravoslavac

    24.02.2023 15:02
    sendvich
    Nega je sam Gospod Bog poslao da nas spase Kosova!
  • Vučić potpisuje

    24.02.2023 14:37
    formiranje vojske Kosova
    Vučić 27.02. u Briselu potpisuje papir, u kojem piše da Srbija dozvoljava formiranje vojske Kosovo odnosno tzv.KBS. Što je protivno rezoluciji 1244 i ustavu Srbije, po 1244 pravo na vojsku na Kosovu imaju samo Srbi u broju do 1000. Ovaj potpis na već spreman papir o vojsci Kosova koji će Vučić da potpiše, biće zabašuren da nije potpisao Fra-Nem papir za nezavisnost Kosova. Taj potpis na Fra-Nem papir ostavljen je za sledeću nedelju. Ovaj potpis za formiranje vojske Kosova je veleizdaja !!
  • w/e

    24.02.2023 13:06
    smarac
    Covek koji u zivotu nije smislio jedan govor, vec dobija sve na gotovo. Zanima me da li zna da procita govor ili ga uci napamet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.