Proukrajinski aktivisti pokušali da dostave tortu sa lobanjom ambasadi Rusije, policija ih sprečila

Nekoliko desetina proukrajinskih aktivista pokušalo je danas, povodom godišnjice ruske invazije na tu zemlju, da ambasadi Rusije u Beogradu dostavi tortu sa lobanjom.
Policija im to nije dozvolila.
 
Crvena glazura  na torti simbolizuje krv.
Aktivisti nisu uspeli da predaju ni zahtev ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da se "preda" Međunarodnom krivičnom sudu u Hagu zbog "genocida u Ukrajini".
Advokat Čedomir Stojković, koji je predvodio aktiviste, tortu je spustio na trotoar nedaleko od zgrade ambasade, na uglu Tiršove i Deligradske ulice, gde je postavljen kordon od dvadesetak policajaca.
 
Aktivisti su se pre toga prošetali Deligradskom ulicom od Slavije do ambasade Rusije, a nekoliko građanki iz kafića pored beloruske ambasade, koja se nalazi u istoj ulici, dovikivale su "Slava Rusiji", dok su učesnici skupa prolazili pored njih.
 
 
Među učesnicima skupa su i predstavnica nevladine organizacije Žene u crnom, Staša Zajović i predstavnica Helsinškog odbora za ljudska prava Sonja Biserko.
  • V

    24.02.2023 15:52
    Nisu oni hteli tortu da dostave ambasadi nego da je proture u novine, što im je i uspelo
  • Ha

    24.02.2023 15:47
    Ha
    Trebali ste otici u americku ambasadu.
  • 3OPAH

    24.02.2023 15:30
    A zašto niste nosili lobanje pred američku ambasadu kad su uništavali Libiju i Irak? To je bilo demokratski, je l' da?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.