Polemika u Skupštini: Hoće li Vučić potpisati ili ne?

Pojedini poslanici opozicije optužili su predsednika Aleksandra Vučića da će u ponedeljak u Briselu, gde bi trebalo da se izjasni o evropskom planu za Kosovo, zapravo potpisati međudržavni sporazum.

Predstavnici vlasti ocenili su da se takvim tvrdnjama obmanjuju građani.

Poslanica Dveri Tamara Milenković Kerković rekla je u popodnevnom delu sednice Skupštine Srbije da će Vučić u Briselu potpisati prvi "međunarodni takozvani osnovni bilateralni sporazum" Srbije i Kosova.
Prema njenim rečima, time Briselski sporazum gubi na važnosti i dovodi se u pitanje stav zemalja koje ne priznaju Kosovo kao nezavisno.
 
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je da je laž da će Vučić potpisati sporazum između dve države, navodeći da je predsednik Srbije više puta na nedavnoj skupštinskoj sednici naveo da nikad neće priznati Kosovo jer je to sastavni deo Srbije.
 
"Nemojte da obmanjujete javnost želeći da dobijete jeftine političke poene. Više od veka i po sve srpske vlasti pokušavaju da reše kosovski problem, neke manje uspešno neke više", rekao je Vesić.
 
Poslanik Nove Demokratske stranke Srbije Zoran Stojanović rekao je, čitajući preambulu Ustava u kojoj se govori o Kosovu, da "ni 100 milijardi nemačkih investicija ne vredi jedan metar Kosova".
 
Poslanica Srpske napredne stranke Nataša Jovanović rekla je da je prembula o Kosovu u Ustavu usvojena zahvaljujući radikalima, čiji je bila član, i optužila nekadašnju vlast da nije ništa uradila kada je Kosovo proglasilo nezavisnost.
 
Poslanik Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je da će predsednik Srbije prihvatiti u ponedeljak sporazum kojim Srbija gubi Kosovo i Metohiju, a da će ga potpisati u aprilu.
 
On je za Novu S ocenio da Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti u ponedeljak u Briselu najverovatnije neće potpisati ništa, ali će se "verbalno saglasiti da prihvataju sporazum, što je gotovo završena stvar".
 
"U pravnom smislu ostaje još samo da se potpiše, a informacije kažu da bi to trebalo da se dogodi do aprila", ocenio je Jovanović.
  • Ustav Srbije

    26.02.2023 19:16
    1244 Kosovo je Srbija
    Vučić bez izborne volje glasača nema legitimitet, jer pred izbore da je ovo rekao glasačima da će da potpiše bi dobio 0% glasova. Znači Vučić bez izborne volje sam na svoju ruku vara glasače i izvodi državni Puč i veleizdaju i praktično uništava Srbiju.
  • Miroslav

    26.02.2023 16:03
    Brainwash
    Mislim da nece. Lici mi sve to na isceniranu predstavu. On je covek zapada, i radi onako kako mu se kaze, ali sada kao fore radi nece nista potpisati uprkos velikim pritiscima, i ispasce veliki Srbin, i tako ce malo podici sebi popularnost koja mu je ozbiljno uzdrmana jer narod ubrzano siromasi. I svi zadovoljni- i on i njegovi nadredjeni zapadnjaci, a mi nastavljamo da se vozimo.
  • Дамир

    26.02.2023 11:55
    Неће потписати!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija