Grujičić o racionalizaciji potrošnje: Videćemo sa lekarima koliko jedan pacijent može da pije lekova

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je da će videti sa ekonomistima koliko pacijenata jedna zdravstvena stanica mora da ima da bi "bila isplativa".
Grujičić je za televiziju Prva izjavila i da se radi na tome "kako motivisati medicinske sestre i lekare da rade u unutrašnjosti", i da "pacijent mora biti u centru zdravstvene zaštite, kako je svuda u svetu".
"Potrebno je formirati takve zdravstvene stanice, takve ambulante, da mogu brzo da rade dijagnostiku", rekla je Grujičić.
Ona je navela da nije zadovoljna stepenom zaštite podataka u digitalizaciji zdravstvenog sistema, kao i da "moraju biti uvezani kompjuteri koji se isključivo nalaze u zdravstvenim ustanovama", a da lični podaci ne smeju biti dostupni ni samim pacijentima.
 
Dodala je da "ne treba bežati od integracije privatne zdravstvene zaštite, koja ima sigurno mesto u čitavom sistemu", ali da se to neće dogoditi dok ne bude dobro organizovana državna zdravstvena zaštita.
 
Grujičić je kazala i da slede reforma zdravstvenog osiguranja i razgovori sa lekarima o tome "koliko jedan pacijent može da pije lekova dnevno" da bi oni bili efikasni i kako bi bila racionalizovana potrošnja.
  • Jaca

    26.02.2023 19:16
    Ovojeuzas
    Zato su je postavili,da pozatvara seoske ambulante?,da ukida lekove.Nece to tako da ide!
  • zgađen

    26.02.2023 18:45
    Rešenje je na dohvat ruke
    Najrentabilnije je da se ozbiljno bolesni puste da umru, zdravi penzioneri da se umore glađu, a ostali da se leče isključivo aspirinom. Na taj način će se skupiti dovoljno para za fudbalske stadione.
  • Tozo

    26.02.2023 18:11
    Mi plaćamo zdravstveno osiguranje ceo život, to nije kafić pa da bude isplativ. Šta ova žena lupeta? Radi se o našim životima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.