Filip Švarm: Kupovina oružja - propaganda, korupcija i podilaženje velikim silama

Nabavka oružja predstavlja ulazak u veliku trgovinu naoružanjem, koja je zbog rata u Ukrajini jedna od nalukrativnijih stvari na svetu, smatra urednik nedeljnika Vreme Filip Švarm.
Urednik portala European Western Balkans Nemanja Todorović Štiplija kaže da je priča o kupovini oružja namenjena unutrašnjoj propagandi.
On je napomenuo da je Srbija okružena zemljama članicama NATO i da nema kome da iskazuje moć.
 
S druge strane, ukazuje na dalekosežni značaj finansijske situacije u vojsci i policiji, podsećajući da su 5. oktobra upravo vojska i policija stale na stranu građana, što ova vlast ne želi sebi da dozvoli.
Filip Švarm smatra da je jedan od razloga za kupovinu oružja propaganda, drugi korupcija, a treći podilaženje velikim silama.
 
Podseća da je Srbija kupovala oružje iz Rusije, Kine, Turske i sad iz arapskih zemalja, što ukazuje da se tim putem prave političke veze.
 
"Za Srbiju to znači da će imati oružje koje neće moći da upotrebi, koje je različito, koje je teško održavati, gde je mnogo proizvođača", kaže on i konstatuje da je reč o "rijaliti politici ovog režima".
 
Da je vojni savetnik predsednika Srbije, Švarm bi mu sugerisao kako i u kojim okolnostima Srbija može da politički obezbedi svoju neutralnost, odnosno da uradi sve što može da uđe u Evropsku uniju (EU).
 
"Bezbednost ne obezbeđuje kineska raketa, arapski dron ubica ili ruski mig, već jedino članstvo u EU", zaključuje Švarm.
  • Rasa sa salasa

    27.02.2023 10:50
    Ovo oružje što precednik hoće da kupi... Nit nam treba, niti će nam ikada zatrebati. Ali dobro zvuči kao vest, za sirotinju raju, i fantastična je prilika za koruptivne poslove, za koje je SNS vrhuška ekspert.
  • Boban

    27.02.2023 09:02
    Kod Vucica je sve predstava.Kod kupovine oruzja je predstava za Srpski narod,onaj koji glasa za njega.Kad su u pitanju zapadnjaci kod njih je manji od makovig zrna.Vucic je jedan mali pajac ali onaj deo naroda koji ja za njega to ne vidi,on ih je godinama naveo kroz medije da se zaljube u njega i sad moze da radi sta hoce.Sa drugu stran je to dvosekli mac,kad se srusi mit o Vucicu sa svom ideologijom koju je stvorio je gotovo,od stranke i ljudi oko njega nema nista.
  • Eon

    27.02.2023 06:30
    I glupost ima cenu
    Dronovi nam trebaju ko piletu mider, ali pošto je očigledno da se neki pale na tu budalaštinu, onda neka im bude. Imaće se kad i kajati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija