Poreska poslala rešenja o doprinosima za sveštenike i verske službenike za ovu godinu

Poreska uprava objavila je da je sveštenicima i verskim službenicima poslala rešenja kojima se utvrđuje akontaciona obaveza po osnovu doprinosa za penzijsko i invalidsko zdravstveno osiguranje.
Poreska poslala rešenja o doprinosima za sveštenike i verske službenike za ovu godinu
Foto: 021.rs
Obaveza po osnovu doprinosa utvrđena je na osnovu podataka - spiskova crkava i verskih zajednica koje je Poreskoj upravi dostavio Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, navedeno je u saopštenju.
Kako je precizirano, rešenja su na uručenje predata pošti 10. februara.
Njihovo dostavljanje vrši se u skladu sa Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji, kojom je propisano da se poreski akt smatra dostavljenim po isteku 15 dana od dana predaje poreskog akta pošti.
  • Dm

    27.02.2023 20:54
    Dobro su se setili, mogli bi iiporez porez na nekretnine da plate, porez na promet i zaradu i to retroaktivno od kad zive na nasoj grbaci i bice para i za lecenje dece i sve ostalo.
  • Gordana dinic

    27.02.2023 17:12
    Treba da placaju
    Svestenici dobro zaradjuju- daleko iznad proseka- pa zasto da im sirotinja placa penzijsko i zdravstveno osiguranje? Prosla su davn o vremena kada su bili u nepovoljnom polozaju od komunista.
  • Mika

    27.02.2023 16:03
    Poreska i popovi...
    Da li je ovo početak "disciplinovanja SPC", pred Briselske dogovore...?!
    Šta je sledeće...?!
    I ko...?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.