Ćuta: U "Zajedno" različiti stavovi o evropskom predlogu, ne treba ga potpisati

Kopredsednik stranke Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je da Beograd ne bi trebalo da prihvati Sporazum o putu ka normalizaciji između Kosova i Srbije jer je, kaže, protivustavan.
Ćuta: U "Zajedno" različiti stavovi o evropskom predlogu, ne treba ga potpisati
Foto: Beta/AP

Upitan tokom gostovanja na televiziji Nova S da li postoji raskol u stranci Zajedno, pošto kopredsednik Nebojša Zelenović smatra da sporazum treba prihvatiti, Jovanović je kazao da postoji "različit stav".

Dodao je da se pokret Ekološki ustanak koji predvodi, još pre uključivanja u stranku Zajedno, odredio po pitanju bilo kakvih potpisa na slične sporazume.

Jovanović je ocenio da unutar vladajuće Srpske napredne stranke vlada "apsolutno rasulo" zbog tog predloga jer, kako je naveo, "niko ne želi da učestvuje u nečemu što je teška optužnica - izdaji Kosova".
 
"Ja neću da koristim taj termin, nikoga neću proglašavati izdajnikom, ali onaj ko bude stavio potpis na ovakav sporazum, moraće da snosi svu odgovornost za taj čin, jer fakat je da ogroman broj građana nije za ovakav sporazum", kazao je Jovanović.
 
Na pitanje šta bi mogle da bude sa posledicama ukoliko se ne prihvati takav sporazum, Jovanović navodi da te posledice pominje samo predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
 
"Aleksandar Vučić nama preti. Mi smo čuli od onih koji vode ove pregovore, mislim na ljude iz EU, da nije bilo reči ni o kakvim sankcijama. Bilo bi pošteno da oni zajedno sa Vučićem dođu pred poslanike i kažu šta su posledice ukoliko mi ne prihvatimo ovakav sporazum", rekao je Jovanović.
 
Ponovio je da je sporazum protivustavan, ali da svi žele da se normalizuju odnosi između Kosova i Srbije, da prestane da se puca na srpsku decu i da se uspostavi bar elementarni život za ljude koji žive tamo.
  • Zoran

    21.06.2023 11:43
    Ćuta
    Nema brige, pašče ćuta nas brani i spašava!
  • Blokade puteva

    01.03.2023 15:57
    Blokirati autoputeve - potpis ne sme proći, odbranimo Kosovo
  • Ustav

    01.03.2023 13:06
    Potpisati što pre!Sve ostalo je gubljenje vremena i mlaćenje prazne slame.
    Neka kažu ovi što su protiv kako misle u praksi da integrišu Kosovo u državno-pravni sistem Srbije.Baš me interesuje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.