Fon Kramon: Za sporazum Srbije i Kosova bila potrebna hrabrost i politička volja

Izvestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon, izjavila je da "toplo pozdravlja" to što su se lideri Srbije i Kosova saglasili oko predloga sporazuma Evropske unije o normalizaciji.

Dan pošto su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti postigli saglasnost o Predlogu EU za normalizaciju odnosa Fon Kramon je na Tviteru napisala da je za postizanje sporazuma "potrebna hrabrost, politička volja i vođstvo".

U Briselu su u ponedeljak Vučić i Kurti sa evropskim komesarom za spoljnu politiku Žozepom Borelom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom razmatrali Predlog EU o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.

Po tom tekstu, na koji nisu imali primedbe, te treba da se do pred kraj marta pregovara o njegovom sprovođenju, Srbija i Kosovo će međusobno razvijati normalne, dobrosusedske odnose na osnovu jednakih prava, a Srbija se neće protiviti članstvu Kosova u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji.

  • Rotkvarija

    01.03.2023 15:55
    A potpisa nigde?
  • s one strane duge

    01.03.2023 10:40
    VI ste krivi jer ste ga birali
    Sta mislite kako bi se SNS ponasao da je Tadic potpisao ovakvu VELEIZDAJU? Sva sreca pa je to ucinio AV. Pitaje svih pitanja je ko je SADA izdajnik i strani placenik?
  • stevo

    01.03.2023 10:34
    prodao kosovo
    a i ako je prodao , koga boli dupe za njih

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.