Poslanici vlasti izbegli sednicu skupštinskog odbora i diskusiju o litijumu

Skupštinski odbor za zaštitu životne sredine održao je danas sednicu i pored toga što nije imao kvorum, jer su izostali članovi iz vladajuće koalicije.
Poslanici vlasti izbegli sednicu skupštinskog odbora i diskusiju o litijumu
Foto: FoNet

Tačka dnevnog reda o kojoj je trebalo da se raspravlja bila je narodna inicijativa o trajnoj zabrani istraživanja i eksploatacije litijuma i bora, koju je potpisima podržalo 38.000 građana.

Predsednik Odbora Aleksandar Jovanović rekao je da poslanici vladajuće koalicije već po ko zna koji put beže od te teme i ignorišu 38.000 potpisa, jer predsednik Skupštine već dugo izbegava da je stavi na dnevni red, na šta je obavezan po Ustavu.

"Oni znaju od čega beže", konstatovao je Jovanović.
 
On je ukazao da je kršenje Ustava teško krivično delo, kao i da "treba biti mnogo hrabar da kriješ potpise građana Srbije".
 
"Izgleda da je Aleksandar Vučić odlučio da padne na ovoj temi", smatra Jovanović.
 
On je optužio vlast da je napravila sveopšti napad na prirodne resurse Srbije i naglasio da je ta tema važna kao i Kosovo.
 
"Vučićevi pajtosi odlučili su da otmu građanima Srbije prirodne resurse. Naš posao je da ovu pljačku sprečimo kako znamo i umemo", poručio je Jovanović, uz ocenu da će, ako će nešto okupiti opoziciju, i levu i desno, to biti pitanje životne sredine.
  • Pera

    01.03.2023 20:29
    Sve junaci nikom ponikose…Oni (sns)su hrabri samo kad ih je mnogo vise od protivnika.Onda su jako drcni a ovako kad ih je malo kmece kao njihov predsednik na zapad kad dodje.
  • Vasa

    01.03.2023 16:04
    Zar litijuma nema i u Banatu, Sremu,..., u Republici Srpskoj,... otkacimo Srbijance, vec jednom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija