Agencija ispituje kako je SPS influenserka delila građanima po 5.000 dinara na ulici

Slučaj članice Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije Ane Grozdanović, koja je ljudima na ulici delila novac, privukao je i pažnju Agencije za sprečavanje korupcije.

Kako prenose Južne vesti, Agencija će proveriti navode o tome da je Grozdanović delila građanima po 5.000 dinara na ulici i da je njih 100 dobilo novac, sve u cilju utvrđivanja da li je prekršen Zakon o finansiranju političkih aktivnosti.

Grozdanović je delila novac, blokčiće, olovke i priveske, pohvalila se time na Instagramu i istakla da to finansiraju ljudi koji ne vole da njihova imena budu u javnosti, a misteriozne donatore nazvala je i "dragim prijateljima".

"Zahvalila bih se dragim prijateljima koji su uvek tu da podrže svaki moj predlog i finansiraju kao i ovu akciju. Juče sam sa omladinom SPS-a iznenadila 100 građana sa 5000 dinara, blokčićem, olovkom i privezkom. Za mene će funkcija uvek biti - humana ideja. I ni jedna akcija iza koje ja stojim neće biti podeljena našim sigurnim glasačima, već narodu koji je u tom trenutku na ulici", napisala je Grozdanović na Instagramu, podelivši fotografije sebe kako deli koverte.
 
Iz Agencije za sprečavanje korupcije odgovorili su Južnim vestima da će utvrđivati da li postoje povrede Zakona.
 
"Agencija za sprečavanje korupcije će u konkretnom slučaju izvršiti proveru navoda iz sredstava javnog informisanja, a u cilju utvrđivanja postojanja eventualne povrede Zakona o finansiranju političkih aktivnosti", naveli su u Agenciji.
 
Podsetimo, niški SPS ranije se ogradio od akcija Ane Grozdanović, a stručnjaci ukazali da tokovi novca u politici nisu najbolje regulisani i ocenili takve akcije kao marketinške i nepotrebne.
 
Grozdanović je privukla pažnju javnosti i kada je, takođe na Instagramu, tražila da se svaki negativan komentar o liku i delu predsednika Srbije Aleksandra Vučića kažnjava zatvorom, ali i kada je objavila da je obezbedila posao i platu od 50.000 dinara samohranim majkama koje su joj pomagale tokom predizborne kampanje.
  • Mika

    04.03.2023 11:19
    Delila novac po ulici
    A, kada režimska stranka "deli penzionerima paketiće po kučana", to Agenciji i UBOPOKU nije "zaninljivo"...?!
    Napredno, nema šta...!
  • Е свашта

    03.03.2023 09:26
    Е свашта
    ...па узела из коферчета и делила!
  • Mika

    02.03.2023 21:24
    Sto ja volim novce
    Kad ce opet podela da stanem dva puta u red

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.