Odloženo suđenje Darku Šariću, izostao jedan okrivljeni i advokat

U Specijalnom sudu u Beogradu odloženo je ponovljeno suđenje Darku Šariću i petnaestorici njegovih saradnika, koji se terete za pranje novca, za koji se veruje da je stečen krijumčarenjem kokaina.

Suđenje je odloženo za 29. mart zbog izostanka okrivljenog Radovana Štrpca i advokata Danila Šarića.

Advokat Dalibor Katančević je tražio odlaganje suđenja zbog izostanka advokata Danila Šarića, koji je iz zdravstvenih razloga sprečen da prisustvuje današnjem suđenju.
Tužilaštvo se nije protivilo tom zahtevu, ali je apelovalo na odbranu da se ubuduće ovo suđenje vodi neometano.
 
Odbrana je na prethodnom ročištu zatražila izuzeće sudije Siniše Petrovića jer, kako su naveli, sumnjaju u njegovu pristrasnost, a taj zahtev je kako je danas saopšteno odbijen.
 
Petrović je bio predsednik veća koje je izreklo prvu prvostepenu presudu u predmetu protiv Šarića za krijumčarenje kokaina,  koja je ukinuta od strane Apelacionog suda i predmet vraćen na ponovno suđenje.
 
Nakon druge prvostepene presude Apelacioni sud je doneo pravosnažnu presudu i Šariću smanjio kaznu zatvora.
 
Sud je na nekom od prethodnih suđenja doneo rešenje da se Bojan Stanojkoviću sudi u odsustvu.
 
Za Stanojkovićem je raspisana poternica 19. aprila, pet dana nakon što je Šarić ponovo uhapšen zbog sumnje da je organizovao drugu kriminalnu grupu.
 
Stanojković je obuhvaćen i novom optužnicom koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo protiv Darka Šarića i još 14 pripadnika njegove nove organizovane kriminalne grupe, kojom se terete za oružje, izazivanje opšte opasnosti, zloupotrebu službenog položaja i planiranje ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića.
 
Pripremno ročište po toj optužnici je odloženo prethodne nedelje zbog izostanka dva advokata i novo je zakazano za 6. mart.
 
Šariću i ostalima u postupku za pranje novca suđenje se ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu koji je 4. avgusta prošle godine ukinuo prvostepenu presudu kojom je Šarić bio osuđen na devet godina zatvora.
 
Pored Šarića presuda je ukinuta i ostalim osuđenima u ovom postupku, dok je sud potvrdio deo presude u oslobađajućem delu u odnosu na Dubravku Štrbac i Nemanju Krstajića.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija