Uhapšeni zbog napada na pripadnike LGBT zajednice u parku Manjež

Beogradska policija je uhapsila M.V. (20) osumnjičenog za pokušaj ubistva i L.J. (18) koji je osumnjičen za nasilničko ponašanje, saopštio je MUP.
Uhapšeni zbog napada na pripadnike LGBT zajednice u parku Manjež
Foto: Pixabay (ilustracija)

M.V. se sumnjiči da je 28. februara, u Ulici kralja Milana, u parku Manjež, oštrim predmetom ubo dvadesettrogodišnjeg mladića u leđa, nanevši mu tešku povredu.

L.J, koji je bio u društvu sa M.V, tereti se da je fizički napao dvadesetšestogodišnjeg mladića nanevši mu povrede glave.
Osumnjičenima će biti određeno zadržavanje do 48 sati nekon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
 
Organizacija Beograd Prajd je ranije na svom Instagram nalogu objavila da su mladići napadnuti u parku Manjež, a da je povod za napad je bila njihova seksualna orijentacije.
 
Dodali su da je ovo bio zločin iz mržnje i apelovali na nadležne da adekvatno procesuiraju počinioce.
  • nn

    03.03.2023 06:35
    nemam reci
    Nasilnicko ponasanje? Super. Dokle god se ovakve stvari ne okarakterisu kao pokusaj ubistva i dok sudije ne pocnu da presudjuju kazne u visini bar zakonskog minimuma nema nam spasa :-(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.