Azdejković: Upravni odbor RTS-a odbio da na dnevni red stavi smenu Bujoševića

Član UO RTS-a Predrag Azdejković kaže da je odbijen predlog da se na dnevni red stavi pokretanje postupka za razrešenje direktora Dragana Bujoševića i urednice Zabavnog programa Olivere Kovačević.
Azdejković: Upravni odbor RTS-a odbio da na dnevni red stavi smenu Bujoševića
Foto: Pixabay (ilustracija)

On je na Tviteru napisao da je njegov predlog odbijen "kako bi se sačekali rezultati istražnih organa".

Azdejković je pre tri dana najavio da će na sednici UO RTS zatražiti smenu direkora RTS Dragana Bujoševića i urednice Zabavnog programa Olivere Kovačević zbog navoda o angažovanju spoljnih produkcija i plata pojedinih zaposlenih.
 
Početkom februara u javnost je procureo dokument o trošenju novca na RTS, prema kojem Javni servis izdvaja ogromne sume za spoljne produkcije.
 
Predsednik UO RTS Branislav Klanšček rekao je da stalno zaposleni na RTS primaju velike honorare da budu voditelji emisija spoljnih produkcija, a koje se snimaju u studiju i resursima RTS-a.
 
On je kazao i da je za nepostojeću emisiju, čija urednica je navodno Olivera Kovačević, od 2020. godine potrošeno 14 miliona dinara. Kovačević je demantovala ove navode.
 
Bujošević i Klanšček su tokom sednice skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje imali oštru polemiku o tome kako se i na koji način troši novac Javnog servisa.

Teme

RTS
  • Predrag

    03.03.2023 10:24
    Predlog nije prihvaćen i neće ga ni biti sem ako ne naloži ko treba.
    Raduje me uspešan nastup Predsednika na RTS i očekujem da će uskoro bili predlog ( i odluka!) da TV pretplata pokupi.Ja plaćam po tri osnova ali ne žalim jer sada znam da se pare ne rasipaju već idu u sigurne džepove.SAMO JAKO.
    Živela Srbija da plaća još jače!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.