Naredni sastanak Vučića i Kurtija 18. marta u Ohridu

Naredni sastanak predsednika Srbije Aleksanda Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija u okviru dijaloga biće održan u Ohridu, 18. marta, izjavio je jedan zvaničnik Evropske unije.
Lideri dve države će na sastanku raspravljati o implementacionom planu koji je sastavni deo evropskog predloga a koji se sada naziva Sporazum o putu ka normalizaciji Srbije i Kosova.
EU se nada da će se Vučuć i Kurti na narednom sastanku složiti oko aneksa plana koji obuhvata jasan kalendar kada treba ispuniti sve elemente iz evropskog dogovora.
Evropska strana smatra da je diskusija o ovom predlogu zatvorena nakon što su se Vučić i Kurti usaglasili oko teksta predloga na sastanku 27. februara u Briselu.
 
U Briselu smatraju da bi, bez aneksa o implementaciji koji se smatra integralnim delom dogovora, evropski predlog predstavljao samo "političku deklaraciju, bez ikakve pravne ili političke obaveze za strane".
  • F

    03.03.2023 08:28
    F
    Nema narednog sastanka! Botovi sto neustanete i zaustavite AV?! Čime vas je uvenuo i zaprašio?! Ovakav narod nesme da postoji a kamoli da ima državu!!!
  • Prezime

    03.03.2023 08:02
    Kao nekad, posle Ohrida Split.
  • K

    03.03.2023 07:36
    K
    Obično zamahavanje javnosti dok se neupakovano neprovuce priznanje Kosova! Ako smo čestiti ljudi koji se neorodaju za malo eura i privilegija ovo moramo zaustaviti jer u suprotnom nezasluzujemo da imamo državu i jao narod smo osramoćeni doveka to jest nejcemo ni postojati jer nismo zaslužili…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.