Branilac vlasnika škole glume Miroslava Aleksića novčano kažnjen pa udaljen iz sudnice

U Višem sudu u Beogradu danas je advokat vlasnika škole glume Miroslava Aleksića, Zoran Jakovljević, novčano kažnjen a potom i udaljen iz sudnice.
Branilac vlasnika škole glume Miroslava Aleksića novčano kažnjen pa udaljen iz sudnice
Foto: 021.rs (ilustracija)
Tokom današnjeg suđenja, sudija je Jakovljevića prvo kaznio novčano sa 50.000 dinara, te je branilac tražio njegovo izuzeće jer, kako navodi, sumnja da je postupajući sudija rođak jednom od svedoka.

Sudija je Jakovljevića novčano kaznio nakon nekoliko opomena da ne iznosi svoje lično mišljenje već da postavlja pitanja oštećenoj.

Jakovljević je nastavio da se raspravlja sa sudijom zbog čega je i udaljen iz sudnice, a suđenje je odloženo za 11. april.
 
Aleksić je danas zajedno sa advokatom i suprugom ušao u zgradu Palate pravde, a ispred su ga, kao i prethodni put, sačekali aktivisti sa transparentom "Verujemo Mileni Radulović".
 
On je u sud stigao sa slobode, pošto mu je 10. marta prošle godine ukinut kućni pritvor u kom je bio od 10. septembra 2021. godine.
 
Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.
 
Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.
 
Uhapšen je 16. januara 2021. godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elektronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta ukinut i kućni pritvor.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija