Novi incident na času i to nakon što je nastavnik đaku uzeo mobilni telefon

Incident između učenika i nastavnika dogodio se u sredu u Tehničko-tehnološkoj i poljoprivrednoj školi "Despot Đurađ" u Smederevu.
Novi incident na času i to nakon što je nastavnik đaku uzeo mobilni telefon
Foto: Pixabay (ilustracija)

Kako piše Euronews Srbija, profesor matematike oduzeo je učeniku telefon koji je koristio na času, na šta je tinejdžer burno reagovao.

Krenuo je za njim, otimao je nastavniku telefon, a u opštem metežu nastavnik ga je u jednom momentu oborio na sto. Sve to je snimao drugi učenik, a video koji traje nešto duže od minut završio je na društvenim mrežama.
Na snimku se vidi profesor koji stoji ispred table i predaje. Zatim prilazi jednom od učenika i oduzima mu mobilni telefon koji je koristio na času. Đak ustaje i pokušava da otme od nastavnika telefon. Dolazi do rvanja oko katedre. U jednom momentu nastavnik je đaka oborio na katedru, na podu su završili papiri. Snimak se završava tako što nastavnik odlazi iz učionice. 
 
Direktor škole Miladin Vitorović potvrdio je za Euronews Srbija da se incident dogodio u sredu između 17 i 18 sati, a da je o svemu tome saznao danas iz medija.
 
"Nastavnik nas nije obavestio o tome. Imamo jasne procedure Ministarstva prosvete kako se postupa. Protiv nastavnika je pokrenut disciplinski postupak, a što se tiče učenika danas u 13 sati je bio sastanak Tima za zaštitu učenika od diskriminacije, zlostavljanja i zanemarivanja. Na Timu su donete dve odluke - da se uradi pojačan vaspitni rad sa učenikom i da se uradi individualni plan podrške za učenika koji je pretpeo nasilje", rekao je Vitorović.
 
Kako je naveo, obaveštena je Školska uprava, Ministarstvo prosvete i policija.
 
Upitan da pojasni da li je samo protiv nastavnika pokrenut disciplinski postupak ili i protiv učenika, direktor je naveo:  "I protiv učenika ćemo pokrenuti vaspitno-disciplinski postupak. Da se utvrdi i njegovo ponašanje. Uradićemo i individualni plan podrške. O tome smo danas tek obavešteni iz medija".
  • Neko iz Niša

    06.04.2023 23:53
    Evo i ovde...
    Disciplinski postupak pokrenut i protiv profesorke iz Niša-ispravila dete gramaticki (učenik pogrešio gramaticki rod tokom odgovaranja), a dobila prijavu da narušava polni i rodni identitet deteta!!! Jos je i suspendovana!
  • Vera

    07.03.2023 09:33
    čudo
    Da ne poveruje čovek ovom! Učenik napao profesora, pa će biti zaštićen od diskriminacije, zlostavljanja i zanemarivanja, a protiv profesora koji se očigledno branio disciplinske mere! Nije čudo što nema studenata na odgovarajućim fakultetima, ne žele ljudi da idu među potpuno nevaspitanu i agresivnu decu!
  • Bobo

    07.03.2023 09:15
    Zalosno
    Mnogo polunepismenih sto komentarisu, bruka. Takav ce i ovaj ucenik da bude, a bice i on komentator. Tako je u 'Srbistanu', 50% sigurno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija