ANKETA: Da li ste za zabranu pušenja u restoranima i kafićima?

Ministarka zdravlja dr Danica Grujičić smatra da bi kazne za kršenje zabrane pušenja u ugostiteljskim objektima trebalo da budu čak milion dinara.
ANKETA: Da li ste za zabranu pušenja u restoranima i kafićima?
Foto: Pixabay

Predlog nacrta Zakona o zabrani pušenja u zatvorenom prostoru izazvao je polemiku, jer se njime zabranjuje upotreba (elektronskih) cigareta u ugostiteljskim objektima.

Zakon još nije prošao ni javnu raspravu, ali građani, po svemu sudeći, imaju mišljenje o ovoj temi.

U anketi nam recite da li ste za zabranu pušenja u kafićima i restoranima i drugih zatvorenim javnim prostorima, a u komentarima obrazložite svoj stav.

Anketa

Da li ste za zabranu pušenja u ugostiteljskim objektima?

Komentari 101

  • Badi Kaunt

    11.04.2023 20:23
    Zabrana pusenje
    Smatram da je zabrana pusenja neophodna. Kada je hladno, roditelji sa malom decom ponekad žele da im kupe sok ili kolač u kafiću, ali ta mala deca se onda izlažu ogromnim oblakom dima. Kao da nam napolju vazduh nije dovoljno zagadjen, trujemo se i unutra.
  • Jelena

    25.03.2023 16:23
    visina kazne
    Pozdrav svima,
    Sjano je da je ova tema konačno došla na red i u Srbiji. To se moglo dogoditi ponovo samo kada je na vlasti barem jedna osoba kojoj je stalo. Želim joj da izdrži.
    Ja sam napustila zemlju zbog dima. Vratila sam se po završenom školovanju u inostranstvu i posle dve godine čistog vazduha, nisam mogla da se opet naviknem na trovanje i sav bezobrazluk i bahatost pušača u Beogradu.
    Iako bih rado da svi, plaćaju visoke kazne, VISOKE KAZNE IMAJU MANJE EFEKTA.
    Visoke kazne se ređe određuju - češće se ignorišu pekršaji, a i veća je korupcija tj.podmićivanje, da se takva kazna ne bi platila.
    5x200.000 je takođe milion.
    Pozdrav
  • Sok

    16.03.2023 17:11
    Zabrana
    Moj predlog je da se zabrani i prodaja alkohola u ugostiteljskim objektima znamo koliko je on štetan zajedno sa konzumacijom cigareta .Takođe bi zabranio i uživo muziku ne plačaju porez a probijaju bubne opne!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija