Uhapšen Srbin na Kosovu i Metohiji, osumnjičen za ratni zločin

Pod sumnjom za ratne zločine, uhapšen je Srbin Zlatan Arsić, star 45 godina, iz sela Ajnovce kod Kosovske Kamenice.
Uhapšen Srbin na Kosovu i Metohiji, osumnjičen za ratni zločin
Foto: Pixabay

Policija na Kosovu i Metohiji uhapsila je četrdesetpetogodišnjeg Srbina Zlatana Arsića, iz sela Ajnovce kod Kosovske Kamenice, piše Euronews Srbija.

Muškarac je uhapšen na administrativnom prelazu Bela zemlja.

Kosovsko specijalno tužilaštvo je ranije danas saopštilo da se on sumnjiči da je u martu 1999. godine, kao službeno lice u Kosovskoj Kamenici, sa drugim policajcima tadašnje policije SRJ tukao Albanca B.M.
 
Tom prilikom mu je naneo teške povrede, opasne po život.
 
Tužilaštvo tvrdi i da  postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni u periodu od februara do marta 1999. godine, u saradnji sa, kako navode, drugim pripadnicima srpske policije i paravojnih grupa, učestvovao u maltretiranju, proterivanju i raseljavanju albanskih civila iz Kosovske Kamenice i okoline.
 
Kako saznaje Euronews Srbija, Kancelarija za Kosovo i Metohiju je obezbedila branioca za uhapšenog Arsića.
  • Pelw

    08.03.2023 16:43
    Uzvratiti
    Zato Srbija ne raspisuje poteru za njihovim ratnim zlocincima
    Cutanje nece pomoci
  • Lucifer

    08.03.2023 00:15
    Kvalifikacija dela baš nije previše ubedljiva. Premlaćivanje nekog nije ratni zločin, mada krivično delo jeste. I to ono koje zastareva posle 10 godina. Tako da najverovarnije da je u pitanju iscenirano hapšenje i da neko čeka da prvorođeni nasedne na provokaciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.