Ni Marija Gulan, "specijalizant Saše Sredanović", ne radi za Barseloninu akademiju La Masija

Slučaj Saše Sredanović, koja se predstavljala psihološkinja koja sarađuje sa više klubova, privukao je veliku pažnju javnosti.
Ni Marija Gulan, "specijalizant Saše Sredanović", ne radi za Barseloninu akademiju La Masija
Foto: Pixabay

O njoj je pisalo više od 60 medija u Srbiji i regionu. 

Međutim, kako je pokazalo istraživanje FakeNews Tragača (FNT), Sredanović se lažno predstavljala - klubovi za koje je navodno radila demantovali su saradnju sa njom, a podaci koje je navela u vezi sa svojim visokim obrazovanjem nemogući su, budući da "Maastriht University of clinical psychology" ne postoji, niti se na Univerzitetu u Mastrihtu nudi specijalizacija u oblasti sportske psihologije.

FNT sada donosi nastavak ove priče. Zajedno sa Sašom Sredanović, na televiziji sa nacionalnom frekvenciji, javnosti se kao sportska psihološkinja Barselonine akademije La Masija predstavila i Marija Gulan.
 
Portal koji se bavi proverom činjenica kontaktirao je Barselonu, odakle su potvrdili da ona tamo ne radi. Javila se i sama Gulan, koja je potvrdila za FNT da nikada nije bila na akademiji La Masija, optužujući Sredanović da je pokušala da je prevari.
 
Mentorka
 
TV Prva je u decembru prošle godine ugostila Sašu Sredanović, a uz nju je bila i Marijana Gulan. Ona se publici predstavila kao sportska psihološkinja, a voditelj ju je u uvodu najavio kao "specijalizanta" Saše Sredanović. Pre ove emisije, Saša Sredanović je u intervjuu za portal RTS-a prilikom nabrajanja sportskih psihologa u Srbiji za Gulan rekla da je "fantastična" i da je mentoriše.
 
Tokom emisije "U ritmu Katara" na TV Prva, Sredanović je dvaput pokušala da detaljnije predstavi Gulan, ali u oba navrata nije bila sigurna u to što govori i ispravljala se. Prvo je rekla da je Gulan "predavač" na La Masiji, pa se brzo korigovala i rekla da je ipak "psiholog". 
 
Nešto kasnije, Sredanović govori kako je sagovornica "student" na La Masiji, da bi je Gulan ispravila i dodala da tamo "stažira specijalizaciju". Pred kraj emisije Gulan izgovara sledeće: "Uvek sam želela biti sportski psiholog nakon diplomiranja i dugo sam tražila i aplicirala i primljena, hvala Bogu, na La Masiju".
Ipak, ništa od Barse
 
Iz Fudbalskog kluba Barselona FNT je dobio potvrdu da Marijana Gulan ne radi u Barseloni. Osim toga, direktor akademija La Masija Migel Puig, kaže da za dve godine, koliko je na toj poziciji, nije čuo za osobu sa imenom Marijana Gulan.
 
Potvrdu ovoga dala je i sama Marijana Gulan. Ona ne samo da nije specijalizant na La Masiji, već na čuvenoj akademiji nikada nije ni bila. Osim toga, za FNT kaže da joj Sredanović nikada nije bila ni mentorka, te da ju je dovela pred svršen čin, predstavivši je u emisiji kao nekoga ko ima veze sa La Masijom. Navodno, kako kaže, kada je upitala Sredanović zašto je to uradila, dobila je odgovor da je ona glavna tamo glavna i "to je završeno". 
 
Gulan kaže da je upisala psihologiju na Filozofskom fakultet u Beogradu, da je dala 48 ispita, nakon čega je prešla na Singidunum, gde je završila ovaj smer. 
 
U međuvremenu, nakon teksta FakeNews Traga o lažnom predstavljanju Saše Sredanović, ona je na svom instagram profila uklonila informaciju da je "Head Sport psihologyist". Takođe, pripretila je da će protiv FNT, ali i drugih medija koji budu preneli netačne navode, "pokrenuti odgovarajući sudski postupak za naknadu štete".
  • LoL

    08.03.2023 12:36
    Pa naravno da nije, najlakse je otici na Gugl i proveriti, ne treba vise od dve minute za to. Meni je fascinantno da u 2023. ljudi i dalje padaju na ovako banalne gluposti.
  • Zemlja čudesa

    08.03.2023 11:48
    Seća li se iko čudesnog izbavitelja, ministra finansija Lazara Krstića, "vunderkinda sa Jejla"? A spisak šarlatana koji haraju ovim prostorima je puno duži.
  • @/

    08.03.2023 11:43
    E on je tamo radio
    a i igrao je kad god je Mesi bio povređen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija