Bivši šef Žandarmerije Dikić na čelu državnog gazdinstva Srbijašume

Bivši šef srpske Žandarmerije, general u penziji Bratislav Dikić nalazi se na čelu šumskog gazdinstva Niš, objavljeno je na sajtu Javnog preduzeća Srbijašume.
Televizija Insajder uputila je pitanje kabinetu direktora ovog javnog preduzeća šta Dikića tačno kvalifikuje da upravlja sa 55.938 hektara državne šume, imajući u vidu da se prethodno bavio policijskim poslovima, ali kako su objavili, odgovor nisu dobili.
Insajder podseća da ovo nije prva Dikićeva funkcija u Srbijašumama i da se isti slučaj desio 2021. godine, kada je bio na poziciji pomoćnika generalnog direktora što su potvrdile objavljene fotografije i saopštenja o sastancima rukovodstva tog javnog preduzeća.
Analizom podataka sa sajta preduzeća, vidi se da su svi drugi direktori gazdinstava ili diplomirani inžinjeri šumarstva ili imaju titule master šumarstva, dok se kod Dikića ne navodi nijedna titula.
 
Dikić je bivši komandant Žandarmerije, koji je uhapšen u oktobru 2016. godine u Crnoj Gori sa još 15 osoba zbog sumnje da su u toku tadašnjih parlamentarnih izbora planirali da širom te zemlje izvedu terorističke akcije, izazovu oružane sukobe, pa čak i likvidacije.
 
U maju 2019, pred Višim sudom u Podgorici, osuđen je na jedinstvenu kaznu od osam godina zatvora za krivična dela "terorizam u pokušaju putem pomaganja i stvaranja kriminalne organizacije", ali je nakon žalbe Apelacioni sud Crne Gore ukinuo presudu.
 
Dikić je komandant Žandarmerije postao 2009, a pre toga bio je na čelu niškog odreda te jedinice.
 
Sa mesta komandanta Žandarmerije smenjen početkom jula 2013, nakon medijskih napisa da je umešan u organizovani kriminal i reketiranje, a neposredan povod za razrešenje je bilo hapšenje jednog pripadnika Žandarmerije, zbog sumnje da je ubio i zapalio dve osobe u blizini Jagodine, objavio je Insajder.
  • w/e

    10.03.2023 00:59
    MILCIJAAAA
    Kako sta ga kvalifikuje? Zandari su bogom dani, oni su sposobni za sve nivoe vlasti... oni sami sebi izdaju naloge, hapse, otimaju, donose ti presudu, a pritom diluju, reketiraju itd. To sto je sumar je verovatno po kazni dobio, ne stajte coveku na muku...
  • Uros

    09.03.2023 22:37
    šugar rep
    "Pravi čovek za kombinat..."
  • Novosadjanin

    09.03.2023 22:34
    Ne znam koji je to poriv u ljudima, da se stalno pojavljuju kao strucnjaci za sve oblasti (ili zeljni novca). Bas me zanima kakvo ga sada dozivljavaju saborci iz Zandarmerije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".