Dačić: Mađarska jedna od zemalja koje najviše podržavaju pristupanje Srbije EU

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas posle sastanka sa mađarskim kolegom Peterom Sijartom da je za Srbiju bitno da Budimpešta podržava pristupanje Srbije EU.
Dačić: Mađarska jedna od zemalja koje najviše podržavaju pristupanje Srbije EU
Foto: 021.rs
"Mađarska je jedna od zemalja koja najviše podržava proširenje Srbije u EU i to što se konkretno nas tiče, govori i o Republici Srbiji kao zemlji koja je zaslužila brzo članstvo u Evropskoj uniji", navodi Dačić.
On je ukazao na to da bez obzira što se u EU odlučuje konsenzusom o tim pitanjima, i što je to možda jedan od glasova koji neki drugi neće poslušati, za Srbiju veoma bitno da takvi stavovi postoje, dodajući da se "više puta zahvalio "i mađarskom premijeru i mađarskom ministru spoljnih poslova na izrazitoj podršci koju Srbija ima".
Dačić je rekao da je velika stvar kada Mađarska koja ima veliku nacionalnu manjinu u mnogim zemljama širom Evrope kaže da je odnos Srbije po pitanju mađarske nacionalne manjine primer kako neko treba da se odnosi prema nacionalnim manjinama.
 
Dačić je ranije danas u Budimpešti učestvovao na Balkanskom forumu, a odvojeno se sastao sa šefom diplomatije Mađarske Sijartom i ministrom spoljnih poslova Severne Makedonije Bujarom Osmanijem.
  • Saša

    10.03.2023 07:24
    Raduju se ponavljači
    To je kao kada se najgori djak u razredu raduje što dolazi ponavljač, jer niko drugi neće da se druži s njim!
  • zztop

    09.03.2023 18:57
    Dačiću šta ne nagovoriš mađare da otpriznaju kosovo , a kako to misliš proširenje srbije u EU , valjda si mislio obrnuto ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija