Učenici koji su izmakli profesorki stolicu kažnjeni jedinicom iz vladanja i ukorom

Učenici koji su profesorki engleskog u trsteničkoj Tehničkoj školi izmakli stolicu, snimili to i objavili na mrežama, kažnjeni su odlukom Nastavničkog veća - jedinicama iz vladanja i ukorom.
Učenici koji su izmakli profesorki stolicu kažnjeni jedinicom iz vladanja i ukorom
Foto: Pixabay
U proteklom periodu kroz pojačan vaspitno-pedagoški rad, kako saznaje RTS, članovi Tima za borbu protiv nasilja ocenili su da su se dvojica nasilnika, koji su nastavili da pohađaju školu posle incidenta, popravila i na osnovu toga dali predlog koji je usvojen.
Incident se dogodio u novembru prošle godine, nakon čega se jedan od trojice vinovnika odmah ispisao iz škole, a druga dvojica su nakon odluke da se izbace iz škole zbog fizičkog, psihičkog i digitalnog nasilja, uložili žalbu i krajem decembra vraćeni na nastavu.
Profesorka se posle višemesečnog bolovanja vratila na posao u istu školu. Posle svega, uputila je molbu nadležnima za premeštaj u drugu školu.
 
U međuvremenu je i direktor škole podneo ostavku.
  • Jadna

    29.03.2023 12:46
    PROSVETA
    PROSVETA znate li sta znaci ta rec?

    Iz skole beze nastavnici i direktor ali nasilnici ostaju. Svaka cast.
  • ljubica

    11.03.2023 12:28
    bolovi
    Ovde je loša poruka da je jednom detetu upropašten život i to onom najslabijem. A još gora je za medicinsku struku koja daje bolovanje od 4 meseca. Vidnih fizičkih povreda povreda nije ni bilo, a onih drugih psihičkih ako postoje znači da profesorka nije podobna za rada sa decom. I kako je onda vratiše ponovo u školu?
  • A

    10.03.2023 10:04
    A
    Kazna za učenike u vidu korisnog društvenog rada po 40 sati mesečno u periodu od najmanje godinu dana, ali i gubitak prava na dalje besplatno školovanje. Pod društveni korisni rad smatram čišćenje ulica u zaštitnoj odeći na kojoj mora biti natpis "nevaspitan".
    Kazna za roditelje je isplata odštete povređenoj nastavnici minimum u visini desetogodišnje njene zarade.
    Ukoliko su kazne manje to će se stalno dešavati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.