Sledeće nedelje ispitivanje svedoka u istrazi zloupotreba u EPS

Uskoro će se svedoci u slučaju EPS naći pred tužiocem.
Sledeće nedelje ispitivanje svedoka u istrazi zloupotreba u EPS
Foto: 021.rs

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za sledeću sedmicu zakazano je ispitivanje pet svedoka u istrazi protiv šestorice osumnjičenih da su zloupotrebama oštetili Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije u iznosu od 7.458.050 američkih dolara.

Ispitivanje po dva svedoka planirano je za utorak i sredu, a u petak jedan svedok, precizirali su za Tanjug u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Osumnjičeni su lišeni slobode 23. februara i nalaze se u pritvoru.

Prema saznanjima Tanjuga, u međuvremenu su dva branioca izašla iz predmeta, pa su osumnjičeni angažovali nove advokate da ih brane.
 
Osumnjičeni u ovoj istrazi su šef službe za građevinski nadzor JP EPS, ogranak TE-KO Kostolac V. J. i glavni projekt inženjer u JP EPS ogranak TE-OO Kostolac N. M, kao i rukovodilac tima stručnog nadzora u Saobraćajnom institutu CIP na izgradnji industrijskog koloseka M. L. kojima se na teret se stavlja krivično delo zloupotreba službenog položaja.
 
Za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica terete se B. V. S. kao bivše odgovorno lice ogranka privrednog društva Italiana Costrucioni s.p.a, ogranak iz Beograda, N. T, kao bivše odgovorno lice privrednog društva Bauwesen d.o.o Lazarevac i Ž. M, odgovorno lice za izvođenje radova na izgradnji industrijskog koloseka u TE-KO B, postavljen od strane odgovornog lica privrednog društva Italiana Costrucioni s.p.a.
 
Sumnja se da su B. V. S, N. T. i Ž. M. od septembra 2017. godine do kraja decembra 2018. godine sačinili i overili dokumentaciju u kojoj su neistinito naveli da su izvršeni radovi koji nisu izvršeni, ili su delimično izvršeni, prilikom izgradnje industrijskog koloseka od železničke stanice Stig do Termo-elektrane Kostolac B.
 
Potom je, kako se sumnja, M. L. navedenu dokumentaciju i račune potpisao i verifikovao, nakon čega su odgovorna lica EPS-a za praćenje projekta V. J. i N. M. dali naloge da se izvrši plaćanje za radove koji nisu izvršeni, a sve sa ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi privrednim subjektima Italiana Costrucioni s.p.a - ogranak Beograd i Bauwesen d.o.o Lazarevac.
 
Na taj način je, kako se sumnja, pričinjena šteta JP EPS u iznosu od 7.458.050 američkih dolara, što je potvrđeno nalazom i mišljenjem Gradskog zavoda za veštačenje Beograd.
  • Apsurdistan

    10.03.2023 16:42
    Komedija se nastavalja, dok ne opadne pažnja i sve se zataškao kao i uvek sa njima.
    Ej, za malo jače od godinu dana 7,5 mil evra, a zamisli tek koliko toga još ima sine ....

    Vratite premeštene tužiteljke na slučaj!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.