Brnabić na čelu Koordinacionog tela za digitalizaciju zdravstva, Grujičić potpredsednica

Vlada Srbije obrazovala je Koordinaciono telo za digitalizaciju u zdravstvenom sistemu čiji je predsednik premijerka Ana Brnabić, a potpredsednik ministarka zdravlja Danica Grujičić.
Brnabić na čelu Koordinacionog tela za digitalizaciju zdravstva, Grujičić potpredsednica
Foto: 021.rs
U dokumentu objavljenom u Službenom glasniku navodi se da će Koordinaciono telo razmatrati pitanja, davati predloge i usmeravati rad državnih organa u domenu digitalizacije zdravstvenog sistema u Republici Srbiji.
Cilj je postizanje kvalitetnije i efikasnije zdravstvene zaštite u državnom i privatnom sektoru zdravstva, kao i stvaranja povoljnih uslova za inovacije, istraživanje i razvoj u državnom i privatnom sektoru.
Zadaci Koordinacionog tela su praćenje sprovođenja Programa digitalizacije zdravstva i akcionog plana, podrška stvaranju regulatornih i institucionalnih uslova za sistemski razvoj i unapređenje zdravstvenog sistema putem digitalizacije procesa rada i upravljanja.
 
Članovi Koordinacionog tela su i ministar finansija Siniša Mali, ministarka nauke Jelena Begović, ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović te vd direktorka RFZO Sanja Škodrić, kao i vd direktor Kancelarije za IT i elektronsku upravu Milan Latinović.
 
Stručnu podršku Koordinacionom telu davaće Stručni tim u kome je i direktorka Centra za četvrtu industrijsku revoluciju Jelena Bojović.
  • jedino

    13.03.2023 08:15
    jedini cilj je da legalno dodju u posed svih podataka svih pacijenata
    da, da, podosta toga oni vec imaju ali sd ce na papiru da imaju da to smeju da imaju
    i naravno lova, lova
  • Pićuka

    11.03.2023 20:07
    Odlično. Sada još da nađu ko će da nas leči pa da nas Bog vidi. Mislim da nas ne vidi. Mislim da ne odemo Bogu na ispovest.
  • xqt

    11.03.2023 18:19
    Još jedna skupa komendija
    Tzv premijerka, poznati stručnjak za Jarkovo/Jakovo i ekspert za digitalizaciju, će napuniti džepove njenom bati i svim drugim "zaslužnim". Kako će se digitalizacija zdravstva sprovesti nije bitno. Pare su u pitanju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija