Brnabić: Sankcije Rusiji ne bi uticale na sporazum Srbije i Kosova

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da Srbija plaća cenu neuvođenja sankcija Rusiji, ali da sporazum o normalizaciji odnosa sa Kosovom ne bi bio drugačiji ni da je to urađeno.
"Da li nas neuvođenje sankcija košta, da, i Srbija plaća tu cenu. Ali sporazum ne bi bio ni za jotu drugačiji, to nema veze sa tim. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je bio iskren kada je objašnjavao građanima. Mi plaćamo određenu cenu kroz to što smo mogli dobiti bolju cenu za državne obveznice, povoljnije kredite, više investicija", rekla je Brnabić za TV Prva.
Brnabić je rekla da se "uvek plaća cena nezavisne politike" i da bi sporazum bio drugačiji da nije bilo Aleksandra Vučića, jer je on tu temu stavio na dnevni red i izborio stvari za koje se mislilo da su nemoguće, pa danas svetski zvaničnici govore "da nije priznanje Kosova, već je reč o normalizaciji".
Na pitanje da prokomentariše 20 godina od ubistva premijera Zorana Đinđića, Brnabić je rekla da je to užasno ubistvo pokazalo koliko je bespomoćna bila država.
 
"Da vam ubiju predsednika vlade u dvorištu vlade, pokazuje stanje u državi. Danas smo mnogo, mnogo, mnogo daleko od toga", rekla je Brnabić.
  • Banderaš

    12.03.2023 21:51
    Pomračenje uma
    Klasični demagoski trikovi kojima se sluze ona i predsednik su nas doveli u septičku jamu pristojne države u kojoj se nalazimo.
  • Реља

    12.03.2023 18:47
    Ми немамо политику,нашу политику и животе дали смо Русији.
  • Jovan

    12.03.2023 14:42
    Da imate mozga odavno bi uveli sankcije. Opet će kasno Marko na Kosovo da stigne. Atentat se danas ne bi desio jel se vi niste zamerili organizovanom kriminalu u državi nego ste sa njim pod ruku. Pa ni Velja Nevolja ne bi bio u zatvoru da nije bilo Interpola..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija