Mali: Prijave za Penzionerske kartice od srede, korišćenje od oktobra

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će 15. marta početi prijava penzionera za preuzimanje Penzionerskih kartica PIO fonda koja će im, prema njegovim rečima, dati ogromne benefite i popuste.
Mali: Prijave za Penzionerske kartice od srede, korišćenje od oktobra
Foto: 021.rs
"Prijave kreću u filijalama PIO fonda od srede. Sve je spremno, prost je formular. U svakoj filijali će biti osoba koja može da pomogne da se to sve popuni. Od 1. oktobra ta kartica kreće u primenu, i nakon toga svaki penzioner će imati svoju karticu. To znači da će moći da skuplja bodove, pa da ide u besplatne obilaske muzeja i pozorišta. U maloprodajnim lancima će imati popuste na određene ili sve artikle. Doprinećemo kvalitetu života u trećem dobu", rekao je Mali na TV Pink.
Ministar je naveo da će u sklopu pomoći penzionerima biti povećan budžet za PIO fond, kako bi još veći broj penzionera mogao besplatno da ide u banje.
"Najvažnije je povećanje penzija. Obećanje koje je predsednik Vučić dao, ispunjavamo. Pre mesec dana smo imali obećanje da će svaki penzioner dobiti jedan vodič, i to je i urađeno. Na adrese svih penzionera stigli su ti vodiči. Meni je važno da znaju da su penzije bezbedne i sigurne, tu nema igre. Kao što je predsednik obećao, rašće još više i brže", rekao je Mali.
  • zoran

    13.03.2023 22:06
    PRIJAVE ONLAJN
    treba da puste onlajn prijave ko neume nek čeka red u PIO
    pitam dali važi ova moja penzionerska kartica koju imam ili trebam vaditi novu
    to nisu spomenuli
    PENZIONER PRIPRAVNIK 3 GODINA
    ŽIVELI PENZIONERI

  • Sneska

    13.03.2023 16:10
    Opet podvala
    Bila je informacija da cemo moci digitalno da podnesemo prijavu. Sada pisete da moramo u PIO da podnesemo zahtev. Ne pada mi na pamet
  • Slobodan

    13.03.2023 15:54
    Kad bude pukla privreda,nećeš imati ni za vodu,ko tebi ukrao penziju,povećane u nerealno vreme kada privreda nije ništa radila,e sad mi kao pokradeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija