Lutovac: Radimo na okupljanju svih opozicionih stranaka koje žele promene

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je danas, na sednici glavnog odbora Demokratske stranke, da DS radi na okupljanju svih opozicionih stranaka u Srbiji koje žele suštinske promene.
"Politika usmerena ka evropskim integracijama, stvaranju društva pravde i vraćanje odgovornosti u politiku, to danas radi DS", rekao je Lutovac i dodao da su se svi ove nedelje bez mnogo patetike podsetili šta nas, prema njegovim rečima, povezuje sa Zoranom Đinđićem.
On smatra da je važno razdvojiti Đinđićevo delovanje u opoziciji i u vladi.
"One probleme koji su postojali u opoziciji, uspeo je da reši u onako rascepkanoj opoziciji, a građani su želeli promene. Zoran je uspeo da inicira i uspe u okupljanju političkih stranaka na jedno mesto i da pokušaju da artikulišu tada većinsko raspoloženje za promene", podsetio je Lutovac okupljene na sednici glavnog odbora Demokratske stranke. 
 
Govoreći o pokojnom premijeru i predsedniku DS, Lutovac je istakao da Đinđić na čelu vlade nije bio političar od najvećeg poverenja i da je uspeo da napravi tim za suočavanje sa problemima.
 
Kako je naglasio Lutovac, Đinđić je napravio vladu koja je bila prva prava reformska i demokratska vlada u Srbiji i koja je došla nakon, prema njegovim rečima, pustinje nastale devedesetih godina.
 
"Uveo je red u sistem i krenuo sa dubokim reformama sa svešću o nepopularnosti", nastavio je aktuelni predsednik demokrata.
 
Kako je naglasio, DS je formulisala svoje ciljeve, a to su uređena država sa vladavinom prava u kojoj se neguju pravosuđe, slobodni mediji, institucije i koja ima slobodne izbore. 
 
"Društvo, pravda u društvu, pomoći onima kojima je potrebno da opstanu u surovom svetu", nastavio je Lutovac govoreći o ciljevima DS i dodao da je posle Đinđića evropski put opšte mesto i da ko god je dolazio posle njega, kako je istakao, nije dovodio u pitanje evropski put Srbije.
  • Dudule

    14.03.2023 10:24
    Silni redovi
    Pa ima izgleda da predjete pet posto _puna kapa
  • Građanski pokret Srb

    13.03.2023 10:05
    Građani Srbije,
    Svedoci ste propasti i pošasti koja vlada Srbijom zadnjih 30 godina.Svi jedni isti samo se menjaju
    Ne zna se ko je gori pozicija ili opozicija,preletaci koji gledaju samo svoj interes a usta su im puna Srbije.Nece biti bolje dok se ne čuje glas naroda.Dok Srbija ne stane,bojkot,građanska neposlusnost.Narod da se pita .
    Dosta pljačke, izdaje i kriminala.
  • Anci

    12.03.2023 20:04
    U zemlji Srbiji ste za EU a protiv Rusije???? Time se kvalifikujete za trecu ligu, 3% puna kapa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija