Obijena i opljačkana kuća srpskog političara kod Kosova Polja

U selu Batuse kod Kosova Polja noćas je obijena i opljačkana kuća Dragiše Mirića, člana Privremenog organa za opštinu Dečani i bivšeg poslanika u skupštini u Prištini.
Obijena i opljačkana kuća srpskog političara kod Kosova Polja
Foto: Beta/AP

Mirić u toku pljačke nije bio kod kuće, a RTS-u je rekao da ga je o provali obavestio komšija jutros oko devet časova.

"Provalnici su razvalili ulazna i sobna vrata i napravili premetačinu u svim prostorijama. Najverovatnije da su me pratili i znali da vikendom kuća ostaje prazna, što su i iskoristili za pljačku. Dok se ne vratim ne mogu da znam šta su odneli iz kuće", rekao je Mirić.

Kaže da je o krađi telefonom obavestio policiju u Gračanici i da mu je potvrđeno da će obaviti uviđaj.
 
Iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju kažu da u ovom srpskom selu danas živi oko 300 Srba.
 
"Ovakvi incidenti samo doprinose da se oni osećaju nebezbedno i kao mete albanskih huligana i izgrednika", navela je Kancelarija koja očekuje da provalnici budu uhapšeni i procesuirani.
 
"Nema dileme da ovakvi događaji ne doprinose smirivanju tenzija na terenu i Srbima koji su ostali da žive u ionako otežanim uslovima života na prostoru KiM, direktno ugrožavaju egzistenciju i održiv ostanak i opstanak na njihovim vekovnim ognjištima", piše u saopštenju.
 
Kancelarija je zakljuila da su "kontinuirani napadi na Srbe direktna posledica poruka neodgovornih političara iz Prištine, koji seju mržnju prema svemu srpskom, a politikom nekažnjavanja daju vetar u leđa huliganima i podstiču nove napade koji za cilj imaju da unesu nemir među Srbima".
 
Selo Batuse planom o decentralizaciji je pripojeno Opštini Gračanica.
  • zztop

    12.03.2023 20:13
    Kako štiti kuću tako će štititi i srbe...
  • Zemlja čudesa

    12.03.2023 18:19
    Nisu ni lopovi naivni... Neće da pljačkaju kuće neke sirotinje koja šljaka za minimalac nego kuće političara ili estradnih zvezda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.