O Vesićevom poređenju Đinđića i Vučića: "Jeres", "Diže mi se kosa na glavi", "Skaredno poređenje"

Zoran Đinđić se danas ne bi pomirio sa stanjem u državi i nema mesta njegovom poređenju sa sadašnjom vlašću i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saglasni su gosti "Utiska nedelje".
O Vesićevom poređenju Đinđića i Vučića: "Jeres", "Diže mi se kosa na glavi", "Skaredno poređenje"
Foto: 021.rs
Gosti Utiska su kometarisali izjavu aktuelnog ministra i nekadašnjeg saradnika Zorana Đinđića, a sada funkcionera SNS, Gorana Vesića koji je rekao da je upravo ono što se danas dešava u našoj zemlji "bila Đinđićeva politička vizija i da su svi njegovi politički ciljevi ispunjeni". Takođe je rekao da bi Đinđić, da je živ, bio srećan da vidi Srbiju danas, u smislu njenih evropskih integracija i u tome kako ekonomski napreduje.
Nekadašnji ministar finansija u Đinđićevoj vladi Božidar Đelić istakao je da se Zoran Đinđić ne bi pomirio sa činjenicom da smo danas dalje od EU nego što smo bili kada je on bio na vlasti.
"Naravno da mi se diže kosa na glavi, to nije istina", prokomentarisao je Đelić izjavu Gorana Vesića.
 
On je naveo i da se Đinđić ne bi pomirio sa činjenicom da novinari danas moraju da beže iz zemlje ili time da nijedan posao u Srbiji ne završavaš ako nisi kum ili ako nisi neki međunarodni prijatelj, da nema ni tendera, a ni transparentnosti.
 
"Ne bi bio zadovoljan kada bi video da ipak pokušava da se progura štetan po ekologiju i ekonomiju projekat oko litijuma, mada su navodno od njega odustali, ali evo sada se opet vraća. Naravno da to nije Srbija koja korespondira sa nekim normalnim društvenim i evropskim uređenjem", rekao je Đelić i dodao da Vesić koji navodi pomenuto poređenje "ima svoj interes i pokušava sam sebi to da opravda".
 
Profesor na Ekonomskom fakultetu i bivši ambasador u SAD-u Ivan Vujačić rekao je, prenosi Nova.rs, da Goran Vesić nije jedini koji pravi ta poređenja i da se ona "prave sistematski i nameću".
 
"Tu nema nikakvog poređenja. Đinđić i ova sadašnja vlast su nebo i zemlja i poređenja tog tipa su skaredna i po njegovim ličnim osobinama, po celoj njegovoj aktivnosti i želji da se Srbija vrati na evropski put i gura tim pravcem. Mi u svemu tome stagniramo i nazadujemo", rekao je on.
 
"Ni sa aspekta dela, kao ni sa aspekta ličnosti, apsolutno nema nikakvog poređenja", poručio je Vujačić.
Siniša Nikolić, nekadašnji šef kabineta premijera Zorana Đinđića, takođe se u "Utisku nedelje" osvrnuo na Vesićevo poređenje.
 
"Vidite i vuk zavija na mesečinu, ali to ne znači da će pobediti na Evroviziji. To što neko ustaje u 6 ujutru i radi čitav dan, ne jede, ne spava i ne ide u toalet ne daje mu nikakve komparativne prednosti sa Zoranom Đinđićem", ocenio je Nikolić.
 
Zoran Živković, koji je bio predsednik Vlade nakon ubistva Đinđića, naveo je za Nova.rs da je to potpuno besmisleno i da je svako poređenje Đinđića i Vučića, sa idejom da se na bilo koji način poistovete, jeres.
  • w/e

    13.03.2023 12:15
    smaraci
    Djindjic sve i da je ostao ziv ne bi nista sustinski promenio, samo bi se stopio kao i svi ostali pre i posle njega.

    Prestanite da pravite sveca od najobicnijeg politicara.
  • Anti Putin

    13.03.2023 11:41
    Djindjic je bio poslednja prilika da se prikljucimo civilizaciji.
    Rusofili i patriJote ne misle tako.
  • Zoki

    13.03.2023 11:32
    Čika Pera
    13.03.2023 • 10:01
    Da je Djindjić danas živ Srbija danas nebi postojala njegovi žuti bi je uništili i opljačkali

    U Srbiji od hohštaplera Miloševića ne postoji pošten političar koji bi stvarno radio za dobrobit naroda, a ne isti pljačkao. Ne verujem da bi i Đinđić bio bolji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.