Dve osobe u pritvoru zbog sumnje na ubistvo Eskobara, za dve raspisana poternica

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana dvojici osumnjičenih za ubistvo Ranko Radošević, zvanog "Eskobar", u četvrtak na benzinskoj pumpi u selu Rušnju kod Beograda.
Dve osobe u pritvoru zbog sumnje na ubistvo Eskobara, za dve raspisana poternica
Foto: 021.rs
Sud je naredio i raspisivanje poternice za dve osobe osumnjičene da su pomogle u tom zločinu.
Sud je danas saopštio da je "sudija za prethodni postupak Višeg suda, juče, nakon saslušanja, doneo rešenje kojim je za Z.S. i V.L, odredio pritvor do 30 dana" zbog okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom periodu ponoviti krivično delo.
Navedeno je i da im je pritvor određen jer je za krivično delo koje im se stavlja na teret, propisana kazna zatvora veća od deset godina zatvora i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.
 
Pritvor je odredjen i za P.M. i Š.A "koji se kriju", te je naređeno izdavanje poternice za njima.
 
Osumnjičenima Z.S i V.L. se stavlja na teret izvršenje ubistva u saizvršilaštvu i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a P.M. i Š.A. pomaganje u ubistvu.
 
Protiv sudskog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe Krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.