Novosadski umetnik osmislio biciklističko stajalište u Tršiću

Multidisciplinarni studio "Noa Kuf" iz Novog Sada, koji predstavlja Zoran Tegeltija, izradio je jedinstveno biciklističko stajalište u Tršiću.
Novosadski umetnik osmislio biciklističko stajalište u Tršiću
Foto: Bojan Lučić (Kancelarija za mlade Loznica)

Tegeltija i multidisciplinarni studio poznati su po specifičnom načinu rada koji promoviše reciklažu i ekologiju, kao i kulturu zdravog načina života kroz biciklizam, ali i kreativnost kroz radove dizajniranih lampi, retro predmeta i bicikla.

Nekoliko godina unazad, kroz promociju zdravih prednosti upotrebe bicikla kao prevoznog sredstva i podršku biciklistima koju mladi pružaju kroz volonterske projekte, favorizuju se alternativni načini kretanja pod kojima se pre svega misli na nemotorizovane načine prevoza koji smanjuju korišćenje fosilnih goriva koja imaju negativan efekat na životnu sredinu i emisiju CO2. 

Mladi uz podršku Kancelarije za mlade su u svojoj lokalnoj zajednici dosta toga uradili kada je u pitanju urbana mobilnost kroz volonterske akcije kao što su edukacije mladih na temu bezbednost mladih u saobraćaju i povećanje bezbednosti biciklista kroz akcije podele svetlosnih uređaja za vožnju po mraku. 
 

Bojan Lučić (KZM Loznica)
 
Sve aktivnosti mladih su podržane od strane grada Loznice i upravo njihove ideje su pretočene u program Strategije razvoja grada iz oblasti urbane mobilnosti koji će u budućnosti imati cilj da  Loznica bude grad sa razvijenom infrastrukturom za zelene vidove prevoza sa ciljem minimalne emisije izduvnih gasova.

Biciklistički držač u Tršiću postavljen je i zahvaljujući učenicama SS "Sveti Sava" i volonterkama Kancelarije za mlade u Loznici, koje su dobile podršku UNICEF-a i Dostignuća mladih u Srbiji.

  • Mitar

    14.03.2023 17:39
    Legenda
    Vrhunski umetnik, ljudina, muzičar novosadski….mislim da je sada prešao u Klapu Suton Scene…sve najbolje legendo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.