Berić i Vidačić: Vidić nije igrao nameštene utakmice, preskočio je i ovu

Košarkaši Dragoljub Ljuba Vidačić i Miroslav Mića Berić, kao i Igor Stogov i Boris Starović, članovi Stranke slobode i pravde reagovali su na izbor Dragana Džajića za predsednika Fudbalskog saveza.
"Utakmica je od početka bila nameštena. Nemanja Vidić ni kao igrač nije igrao nameštene utakmice. Odlučio je da preskoči i ovu. Fudbal je ostao u rukama onih koji ga godinama predano uništavaju", naveli su u saopštenju nakon današnje sednice u FSS, prenosi N1.
Nakon što su u FSS instalirali Slavišu Kokezu, nakon opstrukcije izbora pred Svetsko prvenstvo da bi sačuvali mesto za bivšeg ministra Branislava Nedimovića, predstavnici ove vlasti su oterali Nemanju Vidića koji je došao da menja ono što svi znamo da ne valja, navodi se u saopštenju.
Dodaje se da fudbalom gospodare niske strasti i interesi, a deca sve mlađa odlaze u neke druge zemlje gde su sport i fudbal lepši deo života.
 
"Tamo nema menadžera povezanih sa kriminalcima, tamo biti navijač nije profesija iz sive zone, tamo nema kupljenih utakmica, tamo je politika zabranjena na terenima i u savezima", ističe se.
 
Potpisnici saopštenja navode da su sport i fudbal na gubitku posle odlaska Nemanje Vidića, a da je FSS ostao plen u rukama vlasti.
 
"On je zapravo samo slika društva u kome nije važno ni ko ste, ni šta znate, važno je samo da ste deo režimskog sistema zbog kojeg nas je nakon deset godina milion manje. Još ako imate stav i javno ga iznesete, onda ste dobri samo za linč i satanizaciju. Sve će uraditi da vas oteraju oni koji sve, pa i sport, koriste samo da bi profitirali. Na svojoj koži je to osetio Nemanja Vidić", piše u saopštenju.
 
Dragan Džajić Džaja izabran je danas jednoglasno za predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Nemanja Vidić je dan ranije povukao svoju kandidaturu.
 
Jedini delegat koji nije glasao za Džajića je Mirko Poledica, koji je napustio salu pre glasanja.
  • Sofija

    15.03.2023 08:26
    Vidica zanima fudbal.
    Ovi se nisu okupili fudbala radi.
  • PRVA SRBIJA FKV

    14.03.2023 22:20
    Sve stoji , samo nemoj da pravimo od igrača koji je saučestvovao u nameštenim zvezdinim utakmicama heroja. Kad se ogradi od lažnih titula i kad se odrekne zvezdinih "legendi" možemo da pričamo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.