VIDEO: Poslanik Aleksandar Jerković kaže da je napadnut u parku u Beogradu, oglasio se i MUP

Beogradska policija identifikovala je, privela i obavila razgovore sa svim učesnicima događaja u kojem su učestvovali poslanik Aleksandar Jerković i još tri osobe.
"Policija je juče, odmah nakon prijave događaja u Pionirskom gradu, izašla na lice mesta. Nakon identifikacije učesnika sva lica su privedena i obavljen je razgovor sa njima u kojem su izneli međusobne optužbe. Sačinjene su službene beleške i izveštaj će biti prosleđen Drugom osnovnom javnom tužilaštvu", kaže MUP u saopštenju.
Kako je sinoć pisao list Danas, narodnog poslanika Aleksandra Jerkovića napalo je više osoba na Košutnjaku u Beogradu, a posle pregleda u Urgentnom centru i davanja izjave u policiji, obratio se video porukom na Tviteru i naveo da su mu pretili da će ga ubiti, kao i da su trojica napadača privedena.
 
Njegovo obraćanje putem video snimka ispred Policijske uprave Čukarica objavio je poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević na svom Tviter nalogu, gde je i objavljena vest o napadu.
 
Jerković je, opisujući situaciju koja je prethodila napadu u utorak oko 21 čas, naveo da je išao da trči trim stazom kroz Pionirski grad i da ga je presrela osoba koja mu je rekla da nema pravo tuda da se kreće. Potom je, kako je objasnio, to lice nasrnulo na njega.
 
"Pozvalo je nekoga i u roku od bukvalno deset sekundi stvorilo se nekih sedam, do deset, mladića koji su me oborili na zemlju, šutirali nogama, udarali rukama", navodi Jerković.
 
On je objasnio da je potom dobio udarac u predelu vrata, kao i u predelu noge "tupim predmetom". Kako je rekao, u pitanju je "neka štangla ili palica", ali nije siguran da li je bila u pitanju drvena ili metalna.
"Predstavio sam se. Rekao sam im, da izvinete, šta će da im se desi, da sam narodni poslanik. Oni su rekli: 'Da, znamo mi ko si ti. Sad ćemo da te ubijemo'", objasnio je Jerković i istakao da je veći deo udaraca "primio" ranac koji je nosio.
 
"Nekako sam uspeo da pobegnem ka restoranu 'Devetka'. Pojurili su me, išli su za mnom i vikali: 'Ubićemo te'. U tom trenutku sam zvao i policiju, tako da se na snimku gde ja razgovaram sa policijskim službenikom čuje i ta njihova vika i dreka", opisao je narodni poslanik.
 
On je istakao da čeka da vidi reakciju tužilaštva, ali i napomenuo da su trojica privedena, dok za ostalih sedam napadača nema informacije. 
  • Upravo tako.

    15.03.2023 12:58
    Pa-Pa-Paranoja
    15.03.2023 • 09:55

    Tako je.
  • NemanjaN

    15.03.2023 12:42
    ...
    Samo da pitam botove , da li ste možda učili , i daj bože zapamtili , šta se dešavalo sa lzdajnicima i saradnicima okupatora posle 2.sv.rata?
    Imate na youtube-u dokumentarce ako vam je u toku škole promaklo... Pamet u glavu...
  • Goran

    15.03.2023 12:27
    Za analitičara
    Nisi dosadan !
    Neko mora da podseća ljude jer je naš narod kratkog pamćenja !
    Samo piši !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.