Srbija ponovo jedina koja se nije uskladila s odlukama EU o Belorusiji

Srbija je ponovo jedina zemlja kandidat za članstvo u EU na Zapadnom Balkanu koja se nije uskladila sa novim odlukama Saveta EU o restriktivnim merama prema Belorusiji.
Srbija ponovo jedina koja se nije uskladila s odlukama EU o Belorusiji
Foto: 021.rs
Kako je danas saopštio visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel, Savet EU je 24. februara usvojio odluku kojom se produžavaju restriktivne mere protiv Belorusije za još godinu dana, do 28. februara 2024. i dopunjava lista osoba na koje se odnose restriktivne mere.
Savet EU je 24. februara usvojio i odluku o ažuriranju liste pojedinaca, grupa i entiteta na koje se odnose specifične mere o borbi protiv terorizma.
Sa novim odlukama Saveta EU uskladile su se sve ostale zemlje kandidati za članstvo u EU na Zapadnom Balkanu - Severna Makedonija, Crna Gora, Albanija i BiH.
 
Srbija je jedina zemlja kandidat za članstvo u EU na Zapadnom Balkanu koja se nije uskladila ni sa prethodnih 15 odluka Saveta EU o restriktivnim merama zbog Ukrajine koje su donete u januaru i februaru ove godine i julu, septembru i novembru 2022.
 
Nije se uskladila ni sa odlukama Saveta EU o restriktivnim merama zbog kršenja ljudskih prava i zbog situacije u Maliju iz februara ove godine, kao ni sa odlukama o primeni posebnih mera u borbi protiv terorizma iz jula 2022, i odlukama o restriktivnim merama zbog situacije u Iranu usvojenim početkom decembra i u junu 2022.
  • Majka

    15.03.2023 17:54
    Jasno je svima da zemlje EU ne poštuju medjumarodno pravo,da su piuni u službi SAD i UK i da će skupo platiti svoje vazalstvo. Srbija ne sme da se meša u te lude igre i da svoje potomstvo zakopa u blato zapada.
  • gradjaninX

    15.03.2023 17:29
    Koja je poenta? Nikada necemo uci u EU, kao ni Turska. Da li se Turska usaglasila sa ovime o cemu se pise ili je Srbija ipak jedina? NEsto ne verujem da je Srbija jedina. Turke nije briga za EU odavno.
  • NS

    15.03.2023 14:26
    Ima onaj vic: kada si shvatio da su svi oko tebe ludi a samo ti normalan?
    Samo kažem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija