Fizičar Zoran Knežević i kompozitor Svetislav Božić kandidati za novog predsednika SANU

U SANU su predstavljeni kandidati za rukovodeće pozicije u ovoj instituciji, a kandidati za novog predsednika su akademici - fizičar Zoran Knežević i kompozitor Svetislav Božić.
Kandidati za prvog potpredsednika su akademici Miodrag Mateljević i Zoran Popović, a za drugog akademici Slavenko Terzić i Miodrag Marković.
Kandidati za novog generalnog sekretara SANU su akademici Nebojša Lalić i Dušica Lečić Taševski.
Konačna odluka ko će u narednom periodu voditi SANU biće doneta 30. marta na Izbornoj skupštini.
 
Pre današnjeg predstavljanja kandidata, prisutnima se obratio i sa imenima kandidata upoznao akademik Vladimir Kostić, koji je nedavno najavio da se neće kandidovati za novi mandat.

Teme

SANU
  • Radivoje Marinović

    16.03.2023 00:40
    Neznanje
    Trifune, to mnogo više govori o Vama nego o njima. Sve su to vrhunski naučnici, izguglaj malo
  • Trifun

    15.03.2023 21:37
    Kako je moguće da baš nijedno ime ne prepoznajem, a mnogo godina pratim i nauku i kulturu u Srbiji? Čak ni ne prepoznajem ime, da ne pričam o delima i dostignućima! Ko su ti ljudi, čime su zaslužili da ih do kraja života izdržavamo i isplaćujemo im ogromne apanaže?
  • trutuka

    15.03.2023 17:54
    ##
    Jako bitno mesto. Ćute pa ćute. Služe partiji (koja je na vlasti). Bolje bi im bilo da se postide, ako se sećaju šta je to !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.