Ruski ambasador pozdravio ograđivanje srpskog rukovodstva od Bastinog poziva na uvođenje sankcija

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je danas da Rusija pozitivno gleda na "odlučan, pošten stav" predstavnika srpskog rukovodstva, koji su se ogradili od "antiruskih apela".
Kako ojašnjava, on misli na "antiruske apele" ministra privrede Radeta Baste da se Beograd pridruži zapadnim sankcijama protiv Moskve.
"Potvrđujemo opredeljenost za jačanje bratskog prijateljstva između naroda Rusije i Srbije i razvoj bilateralnog strateškog partnerstva koje odgovara interesima Moskve i Beograda", napisao je Bocan-Harčenko na Tviteru.
Basta, potpredsednik Jedinstvene Srbije Dragana Markovića, u ponedeljak je izjavio da Srbija "već plaća veliku cenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji" i da "to postaje neizdrživo".
 
"Ja kao ministar privrede ne mogu da prihvatim da gledam koliki se pritisak vrši na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a da mi ćutimo. Zato sam za uvođenje sankcija Rusiji, stojim uz predsednika Vučića u odbrani državnih i nacionalnih interesa i imam apsolutno poverenje u njega. Zato od Vlade Srbije i svih ministara tražim da se izjasne po ovom pitanju", napisao je Basta na Instagramu 13. marta.
 
Od njegovog stava, koji je kritikovala i portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, ogradili su se i Jedinstvena Srbija i njen koalicioni partner Socijalistička partija Srbije.
  • xxx

    16.03.2023 12:49
    E moj Basta, nije dovoljno staviti gel na kosu, treba nešto staviti i u mozak. Mani se sarlatarenja i gluposti, zalutao si na tu funkciju zahvaljujući politici. Ko te ne zna skupo bi te platio, a ko te zna ne bi te kupovao.
  • Darko

    16.03.2023 06:38
    Sankcije dobijate od nas do kraja godine!
  • V5

    16.03.2023 05:40
    Još uvek dve stolice
    Izgleda da ambasador nije čuo šta je dačić pričao američkim studentima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.