Od sutra sva vozila na Kosovu moraju imati registracione nalepnice

Od sutra, 16. marta, nijedno vozilo registrovano na KiM ne bi trebalo da saobraća bez registracione nalepnice, potvrđeno je iz biroa za osiguranje u Prištini.
Od sutra sva vozila na Kosovu moraju imati registracione nalepnice
Foto: Beta/AP (Visar Kryeziu)
Nalepnice, kako su naveli, dokazuju da je vozilo završilo proces registracije i da je osigurano, prenosi Radio kontakt plus. Primena registracionih nalepnica na Kosovu počela je 15. marta prošle godine. 
Proces su u potpunosti finansijski podržavala osiguravajuća društva na KiM.
"Prve godine je nalepnica bila crvena, ove godine će biti zelena. Praktično danas je prva godina, tako da od sutra nijedno vozilo na putevima Kosova ne bi smelo da bude bez nalepnice", naznačio je direktor Biroa Sami Mazreku, prenosi Kossev.
 
Na ovaj način, kako je dodao, još više će se smanjiti broj neregistrovanih vozila na Kosovu.
 
Iz biroa za osiguranje nije precizirano da li će vozači snositi posledice i kakve ukoliko upravljaju vozilom koje nema registracionu nalepnicu.
  • a

    16.03.2023 11:22
    Zasto bi se Albanci i Srbi toliko borili oko parceta zemlje , koje je oduvek bilo najsiromasniji deo Jugoslavije,pa Albanci se masovno sele sa Kosova i prepuna ih je dijaspora.
    Nama su bitni manastiri,njima je bitna istorija i to da su potekli od Dardanaca... a sve u svemu jedno ne iskljucuje drugo i zasto ne moze da se postuje i jedna i druga strana.
    Rat na Kosovu nije doneo ni njima nista dobro.
  • Dejan

    16.03.2023 07:51
    Legitimisanje dogovorenog
    A posle Ohrida novi poraz i izdaja nacionalnih interesa pretvorice se u pobedu od 10:0.
  • S56

    16.03.2023 05:57
    Biće ih još
    Još jedna pobeda vođe i srpske liste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.