Kovačević: Priznanje Kosova nije moguće, ako dođe do rata formiraćemo "Legiju staraca"

Akademik Dušan Kovačević izjavio je da svi znaju da je uslov svih uslova za bilo kakav dogovor Beograda i Prištine, što se tiče Aljbina Kurtija, priznanje Kosova kao nezavisne države.
Kako kaže Kovačević, "to se neće desiti, jer je po svim pravnim, moralnim, ljudskim kodeksima zemlje Srbije nemoguće".
"Ipak, što se tiče Kurtija kao neskrivene marionete zapadnih civilnih i vojnih sila, on me fizički podseća na Mister Bina, ali to ne sme da vas zavara, jer je u duši, takođe, Bin, ali Bin Laden", rekao je poznati dramski pisac za novi broj nedeljnika NIN.
On je istakao da je Kurti, "opasan fanatizovan čovek, koji je sebe projektovao kao tvorca kosovske države", dodajući da "sa fanaticima nije moguće ozbiljno razgovarati".
 
"Moguće je samo ne slušati provokacije i želju da izazove rat koji bi NATO rešio uništavanjem Srbije i proterivanjem Srba sa Kosova. To smo već više puta gledali u drugim krajevima bivše Jugoslavije", naveo je Kovačević.
 
Kako je rekao, "bojim se, možda sam i ja pomračio, da se Kurti neće smiriti sve dok ijedna srpska mačka bude na Kosovu".
 
"Njegovu neskrivenu mržnju mogu da spreče i leče oni koji ga podržavaju, naravno, ako žele", rekao je Kovačević.
 
Prema njegovim rečima, "mora se voditi pametna politika bez napada iracionalnih ideja koje bi išle na ruku svima koji žele nestanak Srbije".
 
"Razgovarao sam sa prijateljima i dogovorili smo se, ako ne daj bože dođe do rata, ako nas neko napadne, da formiramo diviziju trećeg poziva, što znači 60 plus, koju ćemo nazvati Legija staraca. Ako neko treba prvi da izgine, da to ne budu odmah mladi ljudi, kao što to obično biva", rekao je Kovačević.
  • Mastodont

    19.03.2023 21:36
    @wq

    Prvo i prvo. Nema šta da se odričete Kosova, vi ste ga luzeri IZGUBILI luzerskim luzerisanjem sa Miloševićem 90-tih. Tutu, ćao nema više, piši propalo. Svako ko tvrdi suprotno je ili dementan (kao dotični ovde) ili glup ko točak, ili laže kao ker.
  • wq

    19.03.2023 20:35
    Svi komentari koji osudjuju pricu o Kosovu i ratu su razumljivi i u pravu su. Medjutim,sa druge strane od kako je proglasena nezavisnost 2008.do danas se ni jedna diplomatska bitka po pitanju Kosova nije dobila...cija je to krivica?
    Krivica je prvenstveno politicara a zatim i naroda koji je i dalje opijen mitovima dok realne diplomatske bitke dobijaju Albanci.
    Nijedna drzava se nije odrekla svoje teritorije u istoriji. Sa druge strane narod previse napacen i izmucen i ratovima i ekonomijom i svim sto se desavalo u prethodnih 30 godina,da svaka prica o ratu odmah pada u vodu.
    Zar ne postoji ili nije postojao ni jedan Srbin ili Srbofil koji je blizak demokratama na zapadu i Nato/u koji bi ili je mogao da nam pomogne da bar neke kljucne interese ostvarimo na Kosovu i izbegnemo sukobe u buducnosti ?
  • Alex

    18.03.2023 11:53
    Ovakvo prizivanje ratovanja moze samo da odgovara ratnim profiterima koji sa već razvijenim mehanizmima se bogate pod parolom "za Srbiju, istoriju", za svoj dzep. Isti su prisutni i vladaju decenijama, jer je ovakva situacija bas najbolja za njih.
    Ovaj narod je i previse namučen, napaćen. Odrasli smo pod sankcijama, dva rata i sve vreme u nekoj tobože tranziciji. Verujem da vecina naroda zeli samo da zivi normalno i u miru, ne da nas plasite kontinuirano i pretite kako nece biti esencijalnih stvari, gasa, struje, brasna, mleka, dovoljno mesta u bolnicama ili na groblju, a sada je dosao red da plasite ovaj osakaćen narod ratom. Niko od vas na vlasti nece reci "za mnom", vec "napred vojsko", vi umrite, mi cemo profitirati i dalje. Odvratni ste svi na sceni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija