Tužilac o pretnjama Vidojkoviću i Kulačinu: Za pet godina jedanaest istraga

Posebni tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković izjavio je, povodom pretnji Marku Vidojkoviću i Nenadu Kulačinu, "formirano ukupno 11 predmeta u kojim se oni javljaju kao oštećeni".
Kako kaže, to se odnosi na period u proteklih pet godina.
"U tri predmeta je utvrđeno da ne postoji osnovana sumnja da je izvršeno neko delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. S druge strane, u šest predmeta, ta sumnja je potvrđena", rekao je Stamenković za list Politika, koji je naveo da podatak o ukupnom broju predmeta potiče iz svih tužilaštava.
Prema njegovim rečima, "u dva predmeta je već doneta pravosnažna osuđujuća presuda kojom su izvršioci proglašeni krivim i kažnjeni u skladu sa zakonom, dok je u četiri predmeta postupanje u toku".
 
On je naveo da je "pretežno reč o izjavama koje su upućene preko društvenih mreža sa raznih profila, oko 15".
 
"Međutim, broj profila ne znači automatski i broj osoba s obzirom na to da jedna osoba može da koristi više profila, odnosno korisničkih naloga na društvenim mrežama", rekao je Stamenković.
 
Kako je naveo, "jedna osoba može da uputi više izjava, pa sa brojevima uvek treba biti oprezan".
 
"Pretnje direktnim kontaktom u realnom svetu ili fizičkih napada na ove novinare ili njihovu imovinu nisu zabeleženi", rekao je Stamenković.
  • Paja

    16.03.2023 15:04
    A kad napisu nesto protiv Vucica budu uhapseni za dva sata.Znaci,nismo svi isti.Privilegije su za izdajnike.
  • Eto

    16.03.2023 11:18
    Ja bih sada mogao da napišem da je On uništio sve institucije i da postoji samovolja jednog čoveka -ali neću jer je u pitanju komentar na tužilaštvo za visokotehnološki kriminal.
  • Sram vas bilo!

    16.03.2023 11:16
    "Tužilac o pretnjama Vidojkoviću i Kulačinu: Za pet godina jedanaest istraga"
    "Prema njegovim rečima, "u dva predmeta je već doneta pravosnažna osuđujuća presuda"

    A oni su podneli 30 prijava. Kulačinu je još i majka napadnuta.

    Sve ste lepo objasnili.

    Zato se osećaju ugroženo, zaro nisu prihvatili policijsko obezbeđenje i zato je i otišao čovek da skloni porodicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.