Sudija Prekršajnog suda u Loznici i još petoro uhapšeni zbog mita

Pripadnici BIA i MUP-a, Direkcije policije - Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su sudiju Prekršajnog suda u Loznici (Odeljenje Ljubovija) Z. M. i još pet osumnjičenih.
Sudija Prekršajnog suda u Loznici i još petoro uhapšeni zbog mita
Foto: Pixabay
Uhapšeni su službenica tog suda S. S, kao i B. S, Z. M. (supruga sudije Z. M.), D. N. i Ž. P, zbog primanja mita, davanja mita, zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja isprava.
Tužilaštvo za organizovani kriminal je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv svih šest osumnjičenih.
Visoki savet sudstva je juče popodne održao sednicu na kojoj je sudiji Z. M. skinut imunitet, nakon čega je zajedno sa ostalim osumnjičenima uhapšen.
 
Naime, osumnjičeni sudija Z. M. se tereti da je u periodu od 24. marta 2022. do 9. decembra 2022. godine u dva navrata primio mito od osumnjičenih B. S. i D. N, dok se Z. M. tereti da je svom suprugu Z. M. pomogla u primanju mita.
 
Osumnjičeni Z. M. se takođe tereti da je falsifikovao ispravu odnosno zapisnik o saslušanju osumnjičenog lica (koje nije ni bilo prisutno) u prekršajnom postupku zajedno sa svojom daktilografkinjom S. S. na šta ga je podstakao osumnjičeni Ž. P. čime je osumnjičeni sudija Z. M. zloupotrebio službeni položaj.
 
Pretresi su u toku.
 
Svima uhapšenima određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.
  • Antun Čupak

    16.03.2023 20:08
    Bog te mazo,ovi padaju ko zrele kruske,ako se ovako nastavi nasa policija ce ostati bez posla!!!
  • /

    16.03.2023 13:52
    Opa!
  • panta

    16.03.2023 12:40
    A gde su mnogo veće zverke
    Samo kada ste krenuli od sudija za prekršaje, zašto niste krenuli od vrha, tamo gde su sporovi najveće vrednosti, tamo gde tužilaštva ne preduzimaju ništa kada je u pitanju veliki kriminal države, zašto niste krenuli od Zagorke Dolovac, da vidimo za koga ona radi kada štiti kriminalce i kada nema epologa ni u jednom od velikih slučajeva, zašto ne uhapsite tužioca Stefanovića, ili one koji rade za braću na vlasti, ima ih kao sitnih svetaca. Našli ste sudiju za prekršaje, da zamažete oči gradjanima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.