Eskobar: Konačni sporazum Srbije i Kosova moguć ove godine

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je danas u Beogradu da bi konačni dogovor o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova mogao da se ostvari do kraja ove godine.
Dodao je da misli da je to potpuno moguće.
Na konferenciji za novinare u ambasadi SAD na kraju posete Beogradu, Eskobar je rekao da je Zajednica opština sa srpskom većinom deo ranije potpisanih sporazuma i međunarodna obaveza koja se mora ispuniti, ali i izrazio uverenje da je njeno formiranje sada bliže nego pre mesec dana.
Odgovarajući na pitanja novinara, Eskobar je naglasio da se sada ne govori o međusobnom priznavanju Kosova i Srbije, već o normalizaciji odnosa.
 
Uoči sastanka lidera Kosova i Srbije u Ohridu 18. marta Eskobar je pozvao obe strane da budu veoma ozbiljne, fleksibilne i konstruktivne u traženju novih mogućnosti i da imaju viziju da iskoriste priliku koju im daju Evropa i SAD. 
 
Eskobar je u Beograd došao uoči sastanka lidera Kosova i Srbije u Ohridu 18. marta, a posle Beograda putuje u Prištinu. U sklopu priprema za sastanak u Ohridu, Prištinu i Beograd prethodno je posetio i specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak.
  • 313z

    17.03.2023 06:32
    Tamo vamo
    Eskobar: Konačni sporazum Srbije i Kosova moguć ove godine

    Ako pritisnete vrdalamu sve će biti moguće. On je čovek od promenljivih principa.
  • gradjaninX

    16.03.2023 20:31
    Za sporazum kome se ovaj amer nada potreban ce biti referendum, a narod ce reci sporazumu ne, tako da gospodine Eskobar, dzaba se lozite.
  • Yiko

    16.03.2023 18:48
    Nova Yalta
    Dugorocno resenje Kosova i Srbije ce biti doneto na nekoj novoj Yalti, nadam se u bliskoj buducnosti, a mi cemo se malo sta pitati. Resenje nece moci da donesu samo EU i Amerika, bas kao ni te 1945., gde je pored Engleske i Amerike bio i SSSR.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.