Hrvatin: Bili smo "profesionalci" i nismo išli na porodice, Mitića sekirom isekao Srđan Lalić

Okrviljeni-saradnik Bojan Hrvatin je na suđenju grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića rekao da su pripadnici ove grupe bili "profesionalci i nisu išli na porodice pripadnika suparničke grupe.
Odgovarajući na pitanja Miljkovića, Hrvatin je naveo da su pripadnici klana bili kivni na Zdravka Radojevića jer je pretio porodici Marka Budmira, dok mu je njegov rođeni brat Miloš Budimir bio kum.
Hrvatin je rekao, kao i okrivljeni-saradnik Srđan Lalić, da kada je Belivuk rekao "braćo ko će da ga ubije" ( Radojevića), Miloš Budimir rekao "neću ja kum mi je", nakon čega ga je Belivuk ubio sekirom.
Pre Radojevićevog ubistva, kako je kazao Hrvatin, braća Budimir su mu rekli "ti ćeš najbolje proći zbog žene i dece, drugi su gore prošli", kao i vi "vidi gde si ti, a gde smo mi".
 
Hrvatin je naveo da je nakon što su pripadnici grupe "pokupili " Radojevićeva kola, njemu dali 10.000 evra.
 
Suđenje grupi se nastavlja sutra.
 
Hrvatin je odgovarajući na pitanja Miljkovića, rekao da su Miljković i Belivuk u jednom trenutku posumnjali da Nikola Vušović, inače osumnjičeni vođa grupe "Vračarci", koji je u bekstvu, planirao ubistvo Miljkovića i Belivuka, što je kasnije kako je kazao Hrvatin "ispeglao" vođa kavačkog klana Radoje Zvicer.
 
"Posle ubistva Nikole Mitića uhapšena je neka grupa u kući u Velikom ili Malom Mokrom Lugu, zbog čega je Belivuk posumnjao da je Vušović angažovao te ljude da pucaju u nas. Malo je falilo da krenemo na Vušovića", naveo je Hrvatin.
 
Hrvatin je kazao da su mu pripadnici grupe ispričali da je "Zemo" 95 odsto bio zaslužan što su Belivuk, Miljković i Nebojša Janković uspeli da otmu Mileta Radulovića Kapetana.
 
Okrivljeni-saradnik je pričajući o otmici i ubistvu Mitića, rekao da su pripadnici grupe imali saznanja da ih "Salvatore" opservira iz stana u Humskoj koji gleda na ulaz u restoran na stadionu FK Partizan gde su pripadnici Belivukove grupe često boravili.
 
"Salvatore" je, kako je ispričao Hrvatin, momak uhapšen na putu ka Raškoj sa pištoljem i kokainom, a da su pripadnici grupe pričali kako se "sam uhapsio" jer je znao da Belivuk i Miljković znaju da ih je opservirao.
 
Takođe, prema Hrvatinom rečima, Salvatore je sarađivao sa Aleksandrom Šarcem, koji je kasnije ranjen u tržnom centru Ušće, a nakon nekoliko dana je podlegao povredama.
  • R49

    17.03.2023 06:20
    Samo još to
    Ko su optuženi, zna se. Sad još da se utvrdi ko im je idejni vođa.
  • zztop

    16.03.2023 20:42
    Mogu oni pričat šta hoće al vučić i vulin znaju tačno ko je seko a ko mleo , imaju to na slikama ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija