Novi DSS, Zavetnici, Dveri i POKS: SNS hoće da spreči skup za Kosovo u petak u Beogradu

Parlamentarne stranke Novi DSS, Zavetnici, Dveri i POKS, koje sebe nazivaju državotvornom opozicijom, objavile su da bez obzira na opstrukcije koje čini SNS, sutra očekuju masovan odziv građana.
Novi DSS, Zavetnici, Dveri i POKS: SNS hoće da spreči skup za Kosovo u petak u Beogradu
Foto: Beta/AP

Oni dodaju da očekuju masovan odziv građana na nacionalnom okupljanju za odbranu Kosova i Metohije, zakazanom za petak, 17. marta u Beogradu.

Na delu je nezapamćena zloupotreba državnog aparata u svrhu očuvanja na vlasti jednog čoveka, koji želi po svaku cenu da sprovede protivustavan i antisrpski sporazum EU za Kosovo, ocenjuju te stranke u saopštenju.
Istuču da "SNS na sve načine pokušava da spreči građane da dođu na uredno prijavljen skup u Beogradu i iskažu svoje protivljenje de fakto priznanju nezavisnosti lažne države Republike Kosovo, koja je predviđena francusko - nemačkim sporazumom".
 
U saopštenju tih stranaka navodi se da su mnogi prevoznici sa kojima su građani, koji su želeli da prisustvuju, imali dogovor o prevozu bili prinuđeni da otkažu svoje usluge i da vrate uplaćeni novac pod pritiskom naprednjačkog državnog aparata.
 
Najčešće pretnje su im, kako tvrde te četiri strake, uputile lokalne vlasti najavljujući da će im poslati sve moguće inspekcije i zatvoriti firmu, ali i policija koja ih šalje na vanredni tehnički pregled vozila.
 
Osim toga, zaposlenima iz opozicionih stranaka koji rade u javnom sektoru određuje se rad u drugoj smeni tog dana, kako ne bi mogli da krenu na zakazani skup.
 
"Sve ovo neće sprečiti narod da kaže jasno ne kapitulaciji i izdaji naših nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji, implementacijom sporazuma koji je prihvatio Aleksandar Vučić", navedeno je u saopštenju.
 
Razumemo strah vlasti od zajedničkog skupa stranaka koje su dobile na zadnjim izborima poverenje više od pola miliona građana, ali smatramo skandaloznim metode kojima se vlast služi da pokuša da spreči ono što je nemoguće sprečiti, da se narod pobuni protiv izdaje, ističu u saopštenu ovi DSS, POKS, Dveri i Zavetnici.
  • Sloba53

    18.03.2023 05:23
    Fali vam samo jeremić i to onaj što je državnim parama vadio sileđžiju iz američkog zatvora. Kuda ovo vodi ?
  • Perica

    17.03.2023 16:05
    Zašto skup nije u Prištini?
  • G pen

    17.03.2023 12:13
    Miloš M, to je i poenta. Kao i silna filozofiranju o Kosovu daleeeeko od Kosova. To nije jasno samo clanu SNSa ili ovih njihovih satelita.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.