Opozicija napustila sednicu skupštinskog Odbora za kulturu, Bakarec vređao kolege

Na sastanku Odbora Skupštine Srbije za kulturu i informisanje je vladajuća stranka odbacila predlog da se razgovara o stanju u srpskom novinarstvu, nakon čega su poslanici opozicije napustili sednicu.
Opozicija napustila sednicu skupštinskog Odbora za kulturu, Bakarec vređao kolege
Foto: 021.rs
Oni su ispraćeni uvredama zamenika predsednika tog odbora Nebojše Bakareca.
"Sram te bilo, pijanduro jedna, uputio si se napolje, pijanduro, sramota je da pijan dolaziš na sednice skupštine. Izađi tamo, idi kod Kurtija da slaviš pogrom kao što si i hteo, sram te bilo", dobacio je Bakarec poslaniku Aleksandru Jovanoviću Ćuti iz "Moramo - Zajedno".
Bakarec je poslanici "Dveri" Tamari Kerković na reči da ni ona ne želi da sluša prostakluke, dobacio da "i ona može da ide na njen miting".
 
Poslanik Jovanović pitao je Bakareca "da li ga je Vučić naučio da se tako ponaša", te dodao da su "naprednjaci pobegulje koje ne smeju da razgovaraju o medijima".
 
Nakon toga, na sednici je ostalo samo deset poslanika iz vladajuće koalicije, koji su nastavili sastanak sa dve tačke dnevnog reda.
 
Predsednik odbora Siniša Kovačević predložio je da prva tačka dnevnog reda bude stanje u srpskom novinarstvu, druga tačka razmatranje Izveštaja o radu Nacionalnog saveta za kulturu, a treća razmatranje Predloga zakona o izmeni i dopuni Zakona o kulturi i četvrta razno.
 
Bakarec se javio za reč sa predlogom da prva i četvrta tačka budu odbačene, jer, kako je objasnio "nije dobio pisane materijale za te tačke"
 
"Kako da se pripremim za stanje u srpskom novinarstvu, a da to ne bude pričaonica i pljuvaonica", pitao je Bakarec i dodao da tačka razno nikada ne treba da postoji, jer ona može da posluži da se priča o bilo čemu.
 
Pre nego što je napustio sednicu, Kovačević je rekao da ovakav način komunikacije sa javnošću ne vodi nikuda i da opozicija trpi teror većine. Kovačević je istakao da nije potrebna administrativna priprema za raspravu o medijima jer su svi svedoci da novinari moraju biti relocirani jer nisu bezbedni.
 
"Ja sam smatrao da je potrebno da se izjasnimo o fenomenima koji definišu slobodu kao stav", rekao je Kovčević i potom napustio sednicu zajedno sa ostalim opozicionim poslanicima.
Kovačević: SNS većina gura probleme pod tepih
 
Poslanik Narodne stranke i predsednik Odbora Skupštine Srbije za kulturu i informisanje Siniša Kovačević napustio je danas sednicu odbora pošto je SNS većina glasala da se ne raspravlja o predloženoj tački dnevnog reda "stanje u srpskom novinarstvu".
 
"Nećemo stići nigde ako ćemo permanentno doživljavati teror većine kojim će se socijalni fenomeni gurati pod tepih. Svedoci smo da je jedan novinar prebijen, svedoci smo… i tako dalje i tako dalje. Smatram da je više nego potrebno da se o tome izjasnimo, uvažavajući sve te socijalne fenomene koji, dakle, definišu slobodu kao ideju, slobodu kao stav", rekao je Kovačević.
 
Poslanik SNS-a i potpredsednik odbora Nebojša Bakarec predložio je da tačka "stanje u srpskom novinarstvu" bude skinuta sa dnevnog reda jer "nisu podneti materijali za tu tačku, pa se rasprava može pretvoriti u pljuvaonicu", i većina u odboru je glasala za taj predlog.
  • RRT

    17.03.2023 20:36
    Da Bakareca nikada niko nije učio kulturi, više je nego očito.
    No, kako će on sigurno tvrditi da ga jesu učili kulturi, imam pitanje za njega.
    - Da li su mu za to „učenje“ naplatili?
    Ako kaže da nisu, onda je stvar jasna. Koliko para, toliko i muzike.
    Ako kaže da jesu, neka hitno traži povrat novca. Nema smisla da ga tako bezočno deru ni za šta!

    Na kraju, možda kaže da je samouk?
    Moguće. Onda nije imao od koga da nauči…
  • Čovek iz lifta

    17.03.2023 17:25
    Ja sam čuo da se Staša jako razume u umetnost, kulturu i informisanje! Kažu da su je viđali sa umetnicima, sa horovima ...
  • VladaN

    17.03.2023 17:25
    Uveren sam…
    … taj Bakarec nije mogao ikoga da uvredi. On je ništarija sam po sebi tako da njegov vokabular odgovara ulici u koju je niegov šizoidbi šef pretvorio sve institucije ove razvaline od nazovi države.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.